Θέμα

Ενας φόβος και μία απειλή υποχρέωσαν τον Μητσοτάκη να αποφασίσει το λοκντάουν

Ενας φόβος και μία απειλή υποχρέωσαν τον Μητσοτάκη να αποφασίσει το λοκντάουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα μεγάλο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την  απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δεύτερο καθολικό lockdown. Οι πληροφορίες λένε  ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  πείστηκε τελικά  να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση –παρά τις αμφιβολίες που είχε- για δύο λόγους.

Ο ένας έχει να κάνει με την υγειονομική βόμβα  που υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει πλέον κανένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι πάσχοντες από κορονοιό νοσηλεύονται σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των γιατρών σε απλά δωμάτια.

Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει κάποιους από τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ που υπάρχου στην Αθήνα . Μόνο που θα έπρεπε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν  πολλά κρούσματα και στην Αττική γιατί σε αυτή την περίπτωση θα κατέρρεε  και επισήμως το ΕΣΥ.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε  ο Αλέξης Τσίπρας  ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα νοσοκομεία της  Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές για την κατάσταση που επικρατεί στον νομό στις δηλώσεις του   ανέφερε  για πρώτη φορά   ότι υπάρχουν   εγκληματικές ευθύνες για την δραματική κατάσταση που  βρίσκεται το σύστημα υγείας  στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς  είναι γεμάτες όλες οι εντατικές.   « Ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο ανέφερε χαρακτηριστικά.  Δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη όπου θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι  ο πρωθυπουργός αποφάσισε – παρά τω γεγονός ότι είχε σοβαρές επιφυλάξεις- ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να κλείσει  την χώρα προκειμένου να σταματήσει το κύμα των κρουσμάτων που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ο δεύτερος λόγος –σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- έχει να κάνει με το ότι οι λοιμωξιολόγοι  της  επιτροπής απειλούσαν ότι εάν δεν υπάρξει lockdown  θα δώσουν συνέντευξη λέγοντας ότι διαφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοιού.

Ήδη υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι οι επιστήμονες είχαν διαφωνήσει με τον τρόπο που άνοιξαν τα σύνορα στον τουρισμό αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ λέγεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ζητήσει το κλείσιμο της χώρας εδώ και δύο εβδομάδες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στον  ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν   ότι τόσους μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές αποφάσεις, αγνοώντας τις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής των υγειονομικών, με αποτέλεσμα να φθάσουμε πάλι στο σημείο μηδέν. Για αυτό το λόγο άλλωστε ζητούν να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής, .

Εν τω μεταξύ εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση του Βασίλη Κικίλια στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα όπου ο υπουργός πρόλαβε και ανακοίνωσε αυτά που θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η εισήγηση του υπουργείου Υγείας είναι για lockdown ενός μήνα.  Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε μάλιστα ότι πίσω από αυτή την αναφορά κρύβεται η σπουδή του υπουργού να δώσει συνέντευξη. Ήθελε δηλαδή να διαχωρίσει την θέση του καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε αποφασίσει μέχρι αργά χθες το βράδυ το χρόνο που θα κρατήσει το νέο lockdown.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X