«Καταπέλτης» η Εισαγγελέας για τον λέκτορα που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της

Η Εισαγγελέας ήταν «καταπέλτης» για τον λέκτορα που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της.

Μετά από μια μαραθώνια αγόρευση οκτώ ωρών, η Εισαγγελέας πρότεινε ο 45χρονος να κριθεί ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της.

Με μια μαραθώνια αγόρευση της εισαγγελέως που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, συνεχίζεται η δίκη του λέκτορα που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της ενώ νοσηλεύονταν στο Παπανικολάου, το 2013.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και για τους δύο θανάτους.

Στάθηκε σχεδόν σε όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων, αλλά και στην απολογία του κατηγορουμένου στον ανακριτή.

Χαρακτήρισε την υπόθεση ως μοναδική για τα ιατρικά και νομικά δεδομένα της χώρας μας.

«Μολονότι δεν είδα τίποτα με τα μάτια μου, πιστεύω ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος της κόρης μου και της μητέρας μου» είχε καταθέσει η πεθερά του 45χρονου λέκτορα του ΑΠΘ παλαιότερα, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι δηλητηρίασε με αρσενικό την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της, οι οποίες άφησαν την τελευταία τους πνοή -με διαφορά λίγων ημερών- τον Αύγουστο του 2013.

Η ίδια, εξεταζόμενη από το δικαστήριο, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ήταν απόμακρος μετά τον θάνατο της κόρης της.

«Ήταν ξένος. Έφυγε από κοντά μας» είπε, περιγράφοντας ως προβληματική τη σχέση του ζευγαριού. «Υπήρξαν συνεχείς καβγάδες. Ήταν βίαιος λεκτικά μαζί της. Αυτός ήταν άνθρωπος εσωστρεφής. Δεν τον θεωρούσα κατάλληλο για σύζυγο της κόρης μου» κατέθεσε.

Οι καβγάδες φαίνεται πως συνεχίστηκαν και μετά το γάμο και την απόκτηση του παιδιού τους (σ.σ.: 7 ετών σήμερα). «Έκλαιγε και κλειδωνόταν στο σπίτι. Φαινόταν δυστυχισμένη. Σε έναν καβγά η κόρη μου είπε ότι θέλει να χωρίσουν κι αυτός απάντησε “τώρα που έχουμε το παιδί; Θα σε σκοτώσω”» πρόσθεσε.

«Τον Δεκέμβριο του 2012 είχε τάσεις λιποθυμικές. Ναυτία και ζάλη. Νομίζαμε ότι είναι κάτι τυχαίο. Τον επόμενο μήνα τα συμπτώματα ήταν πιο έντονα. Μία φορά το μήνα. Είχε τάση για εμετό και ατονία. Κάναμε εξετάσεις για να δούμε από πού προέρχεται. Από τον Μάιο άρχισε να χάνει βάρος, έβγαλε εξανθήματα. Πήγαμε στο νοσοκομείο» είπε.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης της υγείας, σύμφωνα με τη μητέρα της 34χρονης, ήταν ένα τροχαίο ατύχημα που είχε η κόρη της εκείνο το διάστημα στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης.

«Είχαν αρχίσει να παραλύουν τα χέρια της. Μου είπε ότι ένιωσε σαν να τράβηξε κάποιος το τιμόνι».

Κι ενώ η νεαρή γυναίκα εισήχθη για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», με τους γιατρούς να προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα να εντοπίσουν από τι πάσχει, διατυπώνοντας -κατά την εξεταζόμενη μάνα- «διάφορες θεωρίες» (υπόνοιες αρχικά για λευχαιμία για να καταλήξουν αργότερα στο νευρολογικό νόσημα Guillan Barre), την ίδια περίοδο εισάγεται στο νοσοκομείο η 85χρονη γιαγιά της.

«Ήταν υγιέστατη. Έπαιρνε μισό χάπι την μέρα για την πίεση. Παραπονέθηκε ότι είχε πρήξιμο στα πόδια. Η μητέρα μου είχε πιο γρήγορη εξέλιξη» σημείωσε η μάρτυρας.
 
Η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο ότι όσο διάστημα νοσηλευόταν η κόρη της, ο κατηγορούμενος πανεπιστημιακός, «σε ποσοστό 90% έφερνε νερό από το κυλικείο του νοσοκομείου» και της το έδινε για πόση όταν το ζητούσε εκείνη.

Εξάλλου ανέφερε, ότι ο 45χρονος είχε συνάψει ερωτική σχέση με άλλη γυναίκα, με την οποία, απέκτησαν, στη συνέχεια, παιδί. Η Ρωσίδα σύντροφό του, ήταν στο παρελθόν και φοιτήτρια του, καθώς ο λέκτορας ήταν επιβλέπων καθηγητής στην πτυχιακή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ