Ένταση στα Ίμια: 11 τουρκικά και 8 ελληνικά πλοία γύρω από τις βραχονησίδες

Αρκετές ώρες μετά το νέο συμβάν στα Ίμια, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε και προκάλεσε ζημιές σε σκάφος του Λιμενικού, τουρκικά σκάφη παραμένουν στην περιοχή και περιπολούν.

Τουρκικά πλοία συνεχίζουν τις περιπολίες στην περιοχή ανάμεσα στα Ίμια και την Αλικαρνασσό, υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Την ίδια στιγμή, η “Hurriyet” αναφέρει ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται 11 τουρκικά πλοία και 8 ελληνικά, ενώ σε σχετικό ρεπορτάζ κάνει εκτενή αναφορά στο περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ καθώς και στις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν. 

Το δημοσίευμα της Hurriyet:

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 2.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοων, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι «στις 2:45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκαν προς την Κω».

Οι φωτογραφίες από το πρακτορείο Anadolu:

 

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για το συμβάν στα Ίμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ