Ελλάδα

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Β. Φλώρου στο Ψυχικό

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Β. Φλώρου στο Ψυχικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένταση επικράτησε στην έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό το Σεπτέμβριο του 2018.

Με την είσοδο του κατηγορούμενου στη δικαστική αίθουσα υπήρξε πολλή ένταση και συναισθηματική φόρτιση.

Η κόρη του φαρμακοποιού λιποθύμησε δυο φορές μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ σε καταθέσεις τους μητέρα και κόρη του φαρμακοποιού είπαν ότι ήταν προμελετημένο το έγκλημα, από στενό οικογενειακό φίλο και το κίνητρο ήταν οι οικονομικές διαφορές.

Η κόρη, η μητέρα και ο γιος του θύματος κατέθεσαν ότι με τον δράστη είχαν φιλικές, οικογενειακές σχέσεις για 30 χρόνια. Έκαναν παρέα, είχαν φάει μαζί και είχαν άριστες σχέσεις. Κάποια στιγμή ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στον Βασίλη Φλώρο ότι έχει οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεται χρήματα, σύμφωνα με το star.gr.

Ο άτυχος φαρμακοποιός του δάνεισε 300.000 ευρώ, όμως όταν μετά από αρκετό καιρό του τα ζήτησε πίσω, εκείνος του έλεγε ότι δεν μπορεί να τον πληρώσει ακόμα και ότι δεν πρόκειται τα χάσει τα χρήματά του.

Τα χρήματα όμως δεν τα επέστρεψε ποτέ και τότε η οικογένεια του φαρμακοποιού κατέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο δικαίωσε το θύμα και μάλιστα το σπίτι του δράστη βγήκε σε πλειστηριασμό για να αποπληρωθεί το χρέος του.

Το μοιραίο πρωινό, το θύμα ξεκινούσε να πάει στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, από όπου θα έστελνε ένα δέμα στο γιο του που σπούδαζε στην Πάτρα. Ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί. Η κόρη του φαρμακοποιού βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους αντίκρισε το μακάβριο θέαμα και κατέρρευσε. Μαζί με τη μητέρα της έτρεξαν στο αυτοκίνητο του θύματος.

Όπως κατέθεσαν η σύζυγος και τα παιδιά του θύματος, ο δράστης είχε σχεδιάσει τα πάντα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Αφού δολοφόνησε με πέντε σφαίρες τον «φίλο» του έφυγε με το αυτοκίνητό του, πέταξε το όπλο, άλλαξε ρούχα και πήγε σε ένα μνημόσυνο στο κοιμητήριο του Παπάγου, όπου σήμερα είναι θαμμένος ο φαρμακοποιός.

Τις δεκαπέντε μέρες μετά το φρικτό έγκλημα, ζούσε κανονικά τη ζωή του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και έδειχνε να μην προβληματίζεται ιδιαίτερα για ό,τι είχε κάνει.

Η αστυνομία, που τον παρακολουθούσε όλο αυτόν τον καιρό, τελικά τον συνέλαβε κι εκείνος αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Ο ίδιος επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δίκη συνεχίζεται.

Διαμαρτυρία μαθητών για το περιβάλλον στο Σύνταγμα (pics&vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X