Επιλογές

ΕΟΠΥΥ: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για διαγνωστικές εξετάσεις με εντολή Κικίλια

ΕΟΠΥΥ: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για διαγνωστικές εξετάσεις με εντολή Κικίλια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν τα συνεργαζόμενοι διαγνωστικά εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, αλλά και οι εργαστηριακοί γιατροί.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο μειωμένος προϋπολογισμός για τις διαγνωστικές εξετάσεις υποχρεώνει τους φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να επιστρέφουν με τον μηχανισμό του clawback ακόμη και το 40% των εισοδημάτων τους.

Αποτέλεσμα είναι πολλά εργαστήρια ειδικά τα μικρά της γειτονιάς, να κινδυνεύουν με λουκέτο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μαζί με το clawback και τις υποχρεωτικές εκπτώσεις (rebate) οι συνεργαζόμενοι φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρεωμένοι να επιστρέφουν ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους στον ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε να ενισχύσει τον προϋπολογισμό των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να προβεί σε ρύθμιση των παλαιών οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, «με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο», όπως αναφέρει.

Με επιστολή που απέστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο υπουργός Υγείας εκφράζει την πλήρη κατανόησή του στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους.

Ο κ. Κικίλιας εκφράζει την πρόθεσή του να λάβει κάθε εφικτό μέτρο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του ζητήματος, παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε για το 2019. Αυτό τόνισε και σε συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιατρικών ενώσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X