Κοινωνία

Επέλαση του καύσωνα: Πού θα κλείσουν την Τετάρτη τα σχολεία

Επέλαση του καύσωνα: Πού θα κλείσουν την Τετάρτη τα σχολεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο, προειδοποιώντας για το επερχόμενο κύμα καύσωνα.
Την Τρίτη υπήρχαν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, όπως διακρίνεται χαρακτηριστικά στο στιγμιότυπο της μετεωρολογικής κάμερας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου Πεντέλης και έχει κατεύθυνση προς την πόλη της Αθήνας.

Παράλληλα, οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά ξεπέρασαν τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που περιέχεται στην εικόνα παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Μακρακώμη Φθιώτιδας (39,7 βαθμοί), Αρφαρά Μεσσηνίας (39,3), Σπάρτη (39), Θήβα (38,6) και Τρίκαλα (38,3).

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, την Τετάρτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, αστάθεια θα επικρατήσει τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 40-41 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 39-41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 37 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36-37 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Τα σχολεία που κλείνουν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμαρχου Θηβαίων, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων για την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου, λόγω καύσωνα. Ωστόσο, οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αντίστοιχα, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, έπειτα από απόφαση του δημάρχου. Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Λεβαδέων θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου από Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία –δημοτικά) στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Λαμιέων, κλειστά θα παραμείνουν νηπιαγωγεία-δημοτικά την Τετάρτη 23 Ιουνίου και Πέμπτη 24 Ιουνίου, λόγω καύσωνα.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλιματισμός και μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν τα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X