Επέστρεψε στη δημόσια ζωή ο Μιχ. Λεμπιδάκης – Ανανεωμένος μετά την απαγωγή

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, έγινε χθες το βράδυ η avant premiere της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρητικού σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης». Ο κινηματογράφος Talos Odeon «πλημμύρισε» από χαμόγελα και από γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, των τεχνών και των γραμμάτων, εκπροσώπους αρχών.

Ξεχωριστές ήταν οι παρουσίες των συντελεστών της ταινίας, ανάμεσά τους ηθοποιοί και βέβαια ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής που δήλωσε: «Η ταινία ξεκινά από την Κρήτη για να «βαπτιστεί», να πάρει τις ευλογίες του κοινού, και να «ευλογηθώ» και εγώ ο ίδιος».

Επίσης ξεχώρισε η παρουσία και του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που θέλησε να βρεθεί στο πλευρό του σκηνοθέτη και να παρακολουθήσει την ταινία, εμφανώς πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αποδεικνύοντας ότι αυτό που προέχει πλέον για τον ίδιο είναι να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω του τους τραγικούς μήνες της απαγωγής.

Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους όλης της χώρας στις 23 Νοεμβρίου.

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ενώ τη σύντροφό του Ελένη ενσαρκώνει η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου.

 

Ο 8χρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται το μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος το συγγραφέα σε πολύ ώριμη ηλικία. Ένα πλήθος εκλεκτών ηθοποιών πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές. Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα τού Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του.

Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, τη σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το δρ. Χαϊλάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο του El Greco είναι ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, στο ρόλο του δρ. Στέκελ ο Νίκος Μαρινάκος, ενώ στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο καταπληκτικός Θοδωρής Αθερίδης.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ