Πολιτική

Επικοινωνιακά κόλπα Βρούτση να κρύψει το «ψαλίδι» στους μισθούς

Επικοινωνιακά κόλπα Βρούτση να κρύψει το «ψαλίδι» στους μισθούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια διάταξη που ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν ήλπιζε ο Τόμσεν ότι θα πρότεινε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης.

Είναι μια τροπολογία «ανεργίας» με την οποία μπορούν να μειωθούν και επίσημα οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%. Δηλαδή αν κάποιος έπαιρνε 1000€ θα πέσει στα 800€ ενώ αν κάποιος έπαιρνε 800€ θα πέσει στα 640€.

Επίσης, τα δώρα θα είναι μειωμένα, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλουν οι επιχειρήσεις θα είναι επί ολόκληρου του μισθού.

Ουσιαστικά μετά την απελευθέρωση των απολύσεων, ο Γιάννης Βρούτσης δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τον μισό χρόνο σε όσους εργαζόμενους κρατήσουν δίνοντάς τους μισή αμοιβή και συμπληρώνοντας το κράτος το 60% του υπόλοιπου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη σπρώχνει κυριολεκτικά την ελληνική οικονομία στον γκρεμό, τους πολίτες στην ανεργία και τα νοικοκυριά στη φτωχοποίηση.

Παρ’ όλα αυτά ο Βρούτσης στήνει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι θέλοντας να κρύψει το «ψαλίδι» στους μισθούς μισθούς κάνοντας δηλώσεις όπως η παρακάτω:

-Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει και να ενισχύσει το εισόδημα του εργαζομένου, παρά τα επιδόματα ανεργίας, τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

-Κανένας εργαζόμενος δεν θα πάρει παρακάτω από τον κατώτερο μισθό.

-Ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο οποίος χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα SURE, κινείται οριζόντια σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, ενώ τόνισε ότι η τελική αναπλήρωση στον καθαρό μισθό για τους εργαζόμενους που θα ενταχθούν σε αυτόν το μηχανισμό, είναι από 83,5% έως 100%, στην περίπτωση του κατώτατου μισθού.

Με τον τρόπο που το χειρίζονται, σε μερικούς μήνες χιλιάδες λουκέτα θα εμφανιστούν σε όποιες επιχειρήσεις καταφέρουν να ανοίξουν μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Και η αιτία είναι πάρα πολύ απλή! Τα ελληνικά νοικοκυριά δεν θα έχουν διαθέσιμο εισόδημα για τίποτα παραπάνω από το φαγητό τους και αυτό πάλι πετσοκομμένο.

Με την ανεργία να εκτοξεύεται σε ποσοστά 2014  και πιθανόν ακόμη παραπάνω, με ένα πολύ μεγάλο τμήμα των εργαζομένων να έχουν υποστεί μείωση 20% στους έτσι κι αλλιώς μικρούς μισθούς τους η ελληνική κοινωνία θα μοιάζει με ερημικό τοπίο.

Ταυτόχρονα τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X