Η Marlboro θα φτιάξει τσιγάρα με κάνναβη

Marlboro και τσιγάρα από κάνναβη
Τσιγάρα από κάνναβη

Τσιγάρα από κάνναβη θα φτιάξει η Marlboro. H συνολική επένδυση της εταιρίας που βρίσκεται πίσω από την πιο γνωστή μάρκα τσιγάρων στον κόσμο, θα φτάσει τα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις αρχές του χρόνου, οι πολίτες του Καναδά είχαν ψηφίσει υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Ετσι εδώ και μερικές εβδομάδες να πωλείται ελεύθερα σε διάφορα ειδικά καταστήματα της χώρας.

Σε μία χώρα με 36,7 εκατομμύρια κατοίκους, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μεγάλη αγορά. Τόσο μεγάλη που προσελκύει διάφορους «Κολοσσούς» να επενδύσουν στο συγκεκριμένο κομμάτι, με πιο χαρακτηριστικό την εταιρία που φτιάχνει τα Marlboro.

H Altria Group Inc λοιπόν, που βρίσκεται πίσω από την πιο γνωστή μάρκα τσιγάρων στον κόσμο, ανακοίνωσε την απόφασή της να επενδύσει συνολικά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα 1,8 θα πάνε στην Cronos Group. Θα αγοραστεί το 45% του ποσοστού της στην παραγωγή κάνναβης για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς. Το υπόλοιπο 1,1 δισ. θα διατεθεί για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων αδειών.

Καναδάς: Νομιμοποίησε την κατοχή και χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, επενδύσεις τέτοιου μεγέθους ασκούν μεγαλύτερη πίεση στις χώρες που ακόμη και σήμερα η χρήση της συγκεκριμένης ουσίας είναι ταμπού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλογές