Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στην Εύβοια

Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στην Εύβοια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή», έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ενημερωνόταν διαρκώς για την κατάσταση.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα, ενώ ο κ.Χαρδαλιάς μετέβη στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της. Οι δηλώσεις του πάντως για τη μη ενεργοποίηση του 112 προκάλεσαν και αντιδράσεις.

Όλο το βράδυ στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον Αρχηγό του ΠΣ ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Έγινε γιγαντιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκάδες απεγκλωβισμούς από αέρος, με μηχανήματα, ακόμα και με λέμβους.

Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ Ευβοίας και ενισχύθηκε προληπτικά με ασθενοφόρα από Θήβα και Αθήνα. ‬Σε επιφυλακή τέθηκε επίσης το ΓΝ Χαλκίδας, το ΓΝ Κύμης, το ΚΥ Ψαχνών, ενώ ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ μετέβησαν στην περιοχή.

Δείτε ακόμη:

Γεροβασίλη για την τραγωδία στην Εύβοια: Το 112 δεν χρειάζεται στις πλημμύρες;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X