Επίσκεψη στη Θράκη και ομιλία στους Μουσουλμάνους καθυστερεί την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι ανεπίσημα κυκλοφορούν οι ημερομηνίες που θα βρεθεί στην  Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος  Ταγιπ  Ερντογαν επίσημα κανένας από την κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις  σχετικές πληροφορίες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα επιμένουν ότι είναι ανοικτά κάποια τεχνικά θέματα τα οποία αναμένεται να λυθούν τις επόμενες ώρες. Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι αυτά τα τεχνικά θέματα έχουν να κάνουν με την επιθυμία του Τούρκου προέδρου να επισκεφθεί την  Θράκη και την εκεί  μουσουλμανική μειονότητα.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την συγκεκριμένη στιγμή  μια τέτοια επίσκεψη  για δυο λόγους. Κατ αρχήν για λόφους ασφαλείας.  Χθες  μάλιστα έγιναν εννέα προσαγωγές Κούρδων, που  διαμένουν  στην Ελλάδα και οι οποίοι κρίθηκαν ως ύποπτοι  για να τρομοκρατικό χτύπημα κατά την διάρκεια της επίσκεψης Ερτνογαν.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με αυτά που θα πει  ο Ταγιπ Ερντογαν στους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης,  αφού παραδοσιακά αυτό το  ακροατήριο προσφέρετε  για εθνικιστικές κορώνες και ακραίες απόψεις… Ιδωμεν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ