Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Οι δικαιούχοι και η προθεσμία για τις αιτήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Οι δικαιούχοι και η προθεσμία για τις αιτήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υποβολή των διαδικτυακών αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, στο πλαίσιο του lockdown για τη νόσο COVID-19, ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου και αφορά 286.181 δικαιούχους, καθώς σε αυτή τη φάση θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ με το συνολικό ύψος των ενισχύσεων από τους έξι κύκλους να ανέρχεται στα 7,3 δισ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι και τα ελάχιστα ποσά ενίσχυσης

Στις κατηγορίες των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, εμπίπτουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Αυτές είναι οι εξής.

Μεσαίες επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από διακόσιους πενήντα εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα πενήντα εκατ. ευρώ και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατ. ευρώ.

Μικρές επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από πενήντα εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Πολύ μικρές επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από δέκα εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Τα ελάχιστα ποσά ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που έχουν παραμείνει κλειστές είναι τα ακόλουθα:

1.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο κατά την 1η Ιανουαρίου 2021.

2.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν έναν έως πέντε εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021.

4.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των πέντε εργαζομένων και έως 20 εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021.

8.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των 20 εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Ιανουαρίου 2021.
Για τις λοιπές επιχειρήσεις η ενίσχυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 500 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X