Ερχονται διώξεις για το σκάνδαλο Novartis-Νέα στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα

Κεραυνοί από το τεράστιο το σκάνδαλο της Novartis

Ερχονται οι πρώτες διώξεις για το σκάνδαλο της Novartis. Σύμφωνα με εκτιμήσεις δικαστικών κύκλων αναμένονται στις αρχές του νέου χρόνου.

Στο μεταξύ ένας τρίτος πληροφοριοδότης – υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας στην Ελβετία, έδωσε νέα στοιχεία με την κατάθεσή του στο FBI, η οποία θεωρείται  η πιο σημαντική από όσες έχουν δοθεί από το «εσωτερικό» της Novartis, με αντάλλαγμα την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των στελεχών της εταιρείας, που αποκαλύπτουν έκνομες ενέργειές τους (υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό κλιμάκιο δικαστικών με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη είχε μεταβεί στις ΗΠΑ για να πάρει νέα στοιχεία από τις αρμόδιες αμερικανικές δικαστικές αρχές)..

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι νέες αποκαλύψεις αφορούν πολιτικά πρόσωπα αλλά και τον ρόλο μεσαζόντων στους χρηματισμούς. Ακόμη όπως προκύπτει από δικαστικές πηγές ο νέος αυτός μάρτυρας φέρεται να διαθέτει ηχητικό υλικό από τις παράνομες συναλλαγές.

Η νέα κατάθεση αξιολογήθηκε και οδήγησε τους ερευνητές στην απόφαση για νέα επιδρομή της ΕΛ.ΑΣ στα γραφεία της Novartis, αλλά και σε γραφεία ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στην διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου… η οποία ευρίσκεται στο τελευταίο στάδιό της. Οι αστυνομικοί κατάσχουν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που εμπλουτίζουν τον ογκώδη φάκελο της εν λόγω δικαστικής έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» οι έφοδοι και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από σχετική συνεργασία με την εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ