Θέμα

Δημοσκόπηση Alco: Δύο μαχαιριές σε κυβέρνηση-Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Alco: Δύο μαχαιριές σε κυβέρνηση-Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η δημοσκόπηση Alco για το OPEN μπορεί να δίνει μία εκατοστιαία mon;ada κέρδος στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως κατά βάθος και στην ουσία τους μπήζει δύο φορές το μαχαίρι. Μάλιστα στους νοήμονες του Μαξίμου θα πρέπει ήδη να έχει προκαλέσει φόβο και ανατριχίλα.

Εχει δύο ευρήματα, τα πλέον ουσιαστικά και καθοριστικά για την εξέλιξη των πραγμάτων, που αποτελούν τεράστια μομφή για την κυβέρνηση και ασφαλώς για τον Κυριάκο Μητσοτάσκη. Πρόκειται για τα ευρήματα που προκύπτουν από τα ερωτήματα:

  1. Εκτιμάτε ότι το χειμώνα τα οικονομικά σας θα επιτρέψουν να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις εύκολα, δύσκολα ή δεν θα μπορείτε να ανταποκριθείτε;
  2. Θεωρείτε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τομών στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι: α) σωστά και επαρκούν, β) Σωστά αλλά δεν επαρκούν, γ) Λανθασμένα;

Οι απαντήσεις φανερώνουν πως οι πολίτες θα δοκιμαστούν σκληρά το χειμώνα λόγω κυρίως οικονομικής αδυναμίας και επειδή τα κυβερνητικά μέτρα δεν δίνουν λύσεις, γίνεται αντιληπτό ότι είναι τεράστιος ο κίνδυνος για την κυβέρνηση νέας φθοράς. Και να μην ξεχνάμε ότι τα οικονομικά θέματα, τα οποία άπτονται ευθέως της τσέπης, είναι αυτές που επηρεάζουν περισσότερο τους πολίτες.

Η μομφή των πολιτών

Τί είπαν οι πολίτες λοιπόν: Το 68% απάντησε που το χειμώνα δύσκολα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και το 13% των ερωτώμενων δύσκολα κατηγορηματικά πως δεν θα μπορούν. Μόνο 15% δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί εύκολα. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ το 96,7% των φτωχών νοικοκυριών δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες.

Οι απαντήσεις στο δεύτερο ερώτημα δείχνουν ουσιαστικά τον υπεύθυνο για την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του χειμώνα, δηλαδή την κυβέρνηση. Το 77% δηλώνει είτε ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια στο ρεύμα, το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο ή δεν επαρκούν ή είναι λανθασμένα. Και μόνο ένα μικρό 12% δηλώνει ότι είναι σωστά επαρκούν.

Το μήνυμα είναι σαφέστατο και η κυβέρνηση αν δεν πάρει σοβαρά και επαρκή μέτρα για να ενισχύσει τα νοικοκυριά, τότε το πλήγμα που θα δεχτεί θα είναι μεγάλο. Χειμώνας είναι…

 

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά η ΝΔ, ανησυχία για οικονομία, Τουρκία και… Σαχέλ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X