Κοινωνία

Εριέττα Μανούρη: Η εξομολόγηση για την παρενόχληση που δέχθηκε επί σκηνής

Εριέττα Μανούρη: Η εξομολόγηση για την παρενόχληση που δέχθηκε επί σκηνής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής που έδωσε στο στο περιοδικό “7 Μέρες Tv” :

Τους τελευταίους μήνες μάς απασχόλησε αρκετά το κίνημα του ελληνικού #MeToo. Έχεις δηλώσει ότι έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση επί σκηνής, κατά τη διάρκεια παράστασης. Πως επηρέασε αυτό το γεγονός τη ζωή σου;

Ευτυχώς στη δική μου περίπτωση δεν μιλάμε για κάτι τόσο επώδυνο που να με σημάδεψε με κάποιον τρόπο. Έχουμε ακούσει ιστορίες γυναικών και αντρών αρκετά τραυματικές και πολύ άσχημες. Εγώ μέσα από αυτήν την εμπειρία βγήκα πιο δυνατή, γιατί έμαθα πως να διαχειρίζομαι κάποια άτομα και συγκεκριμένες καταστάσεις εντός ή εκτός χώρου. Ο λόγος που το μοιράστηκα ήταν για να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο που του έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Είχες τη δύναμη να αντιμετωπίσεις αυτόν τον άνθρωπο κατά πρόσωπο;

Ναι, γιατί αυτό το πράγμα σε τρώει μέσα σου βαθιά και μόνο τοξικό μπορεί να είναι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τη δύναμη να πεις «τέλος» με ό,τι επιπτώσεις θα έχει αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι, η Εριέττα Μανούρη μιλώντας πριν λίγους μήνες στην εκπομπή Pop Up εξομολογήθηκε πως έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από συνάδελφό της πάνω στη σκηνή την ώρα της παράστασης.

«Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια παράστασης. Είναι δύσκολο να σου συμβαίνει. Όταν ρωτάνε “γιατί δεν αντέδρασες; Γιατί δεν είπες κάτι;” σκέφτομαι τον εαυτό μου, που γενικά είμαι ένας δυναμικός άνθρωπος και δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, αν κάποιος με ενοχλήσει, θα απαντήσω. Και θυμάμαι ότι μέχρι να βρω τη δύναμη να σταματήσω αυτό το πράγμα, μου πήρε μια εβδομάδα.

Γιατί όντως εκείνη τη στιγμή κάπως παραλύεις, κάπως παγώνεις… Σκέφτεσαι ότι θα καταστρέψεις την παράσταση, ότι θα διαλύσεις το θέατρο, θα είμαι υπεύθυνη εγώ για όλο αυτό το κακό. Σου παίρνει μεγάλο διάστημα για να πεις τέλος. Έπιασα τον συγκεκριμένο άνθρωπο και του είπα… τέρμα, δεν θα το ξανακάνεις κι εκείνος γύρισε και μου είπε ότι ήταν οδηγία του σκηνοθέτη -δεν ήταν, ήμουν κι εγώ στις πρόβες μπροστά», είπε αρχικά η Εριέττα Μανούρη.

«Δεν με ακούμπησε ξανά, δεν με ενόχλησε ξανά κι ένιωθα κι εγώ καλύτερα γιατί πήγαινα στην παράσταση και δεν ένιωθα αυτό το βάρος. Ο καθένας έχει το χρόνο του και όταν θα θέλει, θα μιλήσει. Δεν μπορώ να ακούω αυτό το “γιατί τώρα;”, εσύ γιατί τότε έκανες αυτό σε εμένα;

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βιάζει την ψυχή μου, το κορμί μου, να πατάει στα όνειρά μου, κανείς», ανέφερε η Εριέττα Μανούρη στη συνέντευξή της τότε…

Έχει βιώσει επίσης ένα διάστημα κρίσεων πανικού. Πως τις ξεπέρασες; Βρήκες μόνη σου τη δύναμη να αφήσεις αυτό το κομμάτι πίσω;

Δεν τις ξεπέρασα ποτέ πραγματικά. Ακόμα και τώρα, δεν παθαίνω ακριβώς κρίσεις πανικού, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που πελαγώνει πολύ εύκολα. Έχω όμως μάθει να το αντιμετωπίζω πια. Είναι πολύ συνειδητό σε εμένα ότι τώρα μου συμβαίνει αυτό. Μιλάω στην Εριέττα, λέω «θα περάσει» και έπειτα νιώθω ότι μπορώ να διαχειριστώ την οποιαδήποτε κατάσταση. Το δουλεύω με τα χρόνια. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και πέρασαν όλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X