Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: «Υπάρχουν σκέψεις για περισσότερα μέτρα»!

Εξαδάκτυλος: «Υπάρχουν σκέψεις για περισσότερα μέτρα»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ: «Αν αισθανθούμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ανεξαρτήτως των δικών μας προσπαθειών, μπορώ να σας πω τι έχει συμβεί στην Ελβετία που στα μέσα Οκτωβρίου είχαν 1.200 κρούσματα, μετά από πέντε μέρες 5.600 κρούσματα και λίγες μέρες μετά είχαν 13.000 κρούσματα».

Σχετικά με το ποιο είναι το όριο που θα σήμαινε συναγερμό στην Ελλάδα, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι εάν «κοκκινίσουν» περιοχές, τα μέτρα που θα εφαρμόζονται σε αυτές ισοδυναμούν με lockdown.

«Εάν κοκκινίσει όλη η Ελλάδα, θα μπούμε αυτομάτως σε μέτρα που θα αντιστοιχούν στο lockdown που έχουμε συνηθίσει, διότι αυτή είναι η πρόβλεψη, όσοι μπαίνουν στο κόκκινο επίπεδο έχουν τέτοια μέτρα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κορονοϊός: «Ενδεχομένως και όλα τα εμβόλια αρχικά να αποτύχουν»!

Ακόμη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πρόσθεσε δε πως στο τραπέζι υπάρχει ενίσχυση των μέτρων σε χώρους όπου έχει διαπιστωθεί υπερμετάδοση, τα οποία όμως χαρακτήρισε ήπια.

Παράλληλα, εκφράζονται και σκέψεις για περιοριστικά μέτρα στο «κίτρινο» και «πορτοκαλί» επίπεδο, διαμηνύοντας πως δεν συζητήθηκε η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

«Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ή καθολικά θα αντιδράσουμε και θα δούμε το πράγμα να παγώνει ή θα ξεφύγει προς τα επάνω και τότε θα έχουμε επιπτώσεις και υγειονομικές και οικονομικές παντελώς ανεπιθύμητες» κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X