Έξαλλη η Ρεπούση με τον Βουτσά -Κατέθεσε αγωγή

Η Μαρία Ρεπούση η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και ιστορικός, είχε καταθέσει αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας της σε βάρος του ηθοποιού Κώστα Βουτσά.

Αφορμή για τη διένεξη που θα λυθεί στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας στάθηκε ο χαρακτηρισμός «μα@@μένη» με τον οποίο ‘στόλισε’ ο γνωστός ηθοποιός τη Μαρία Ρεπούση για τον «συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ο κ. Βουτσάς θυμήθηκε τη συγκεκριμένη φράση της πρώην βουλευτή και ιστορικό Μαρία Ρεπούση σε βιβλίο της ΣΤ δημοτικού που είχε προκαλέσει σάλο και ξέσπασε, άστραψε και βρόντηξε.

Η κ. Ρεπούση είχε προσθέσει τη λέξη «συνωστισμός» πριν από μερικά χρόνια για την καταστροφή της Σμύρνης. Ο κ. Βουτσάς λοιπόν αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα ανέφερε αρχικά: «Όλοι έχουμε ρίζες και προπαντώς εσείς οι Πόντιοι. Ταλαιπωρία που τραβήξατε»

«Γιατί όλοι έχουμε ρίζες και περισσότερο εσείς οι Πόντιοι έχετε ρίζες μέσα από την ταλαιπωρία που τραβήξατε. Και δεν είναι συνωστισμός όπως είπε μία κυρία. Τι κυρία; Μία μα@@μένη» είπε ο γνωστός ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας:

«Συγγνώμη για το μια, ε; Τι συνωστισμός, μωρή. 350.000 κόσμος συνωστίστηκαν και σφαχτήκαν μεταξύ τους;».

Η συγγνώμη

Στη συνέχεια ωστόσο ο ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για την έκφραση από την κα. Ρεπούση αλλά υπεραμύνθηκε των λεγομένων του λέγοντας πως «το μαλακ[…] είναι μία λέξη όπως λέμε παπούτσια, φαγητό.

Της ζητάω συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά πιστεύω πως η κα. Ρεπούση είχε συμφέρον που είπε για τον συνωστισμό. Ή οικονομικό ή πολιτικό. Την παίρνω πίσω τη συγκεκριμένη φράση αλλά δεν ζητάω συγγνώμη για την ουσία των λεγομένων μου. Ότι δηλαδή δεν είχε συμφέρον».

Η συζήτηση της αγωγής της κ. Ρεπούση σε βάρος του κ. Βουτσά είχε προσδιοριστεί για την Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάιο.

Πηγή πληροφοριών Espresso

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ