Έξαλλος ο Σμαραγδής για τις κριτικές που δέχθηκε ο «Καζαντζάκης» -«Στην Κρήτη το λέμε κακοψυχιά» (vids)

Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, μιλώντας στην εκπομπή «Εμείς» της Χριστίνας Λαμπίρη ξεσπά εναντίον κριτικών κινηματογράφου που στάθηκαν επικριτικά στην ταινία του «Καζαντζάκης». Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως θα κινηθεί νομικά κατά ορισμένων κριτικών, για τα αρνητικά σχόλια και τις ύβρεις που, όπως τόνισε, δέχθηκε για την ταινία.

Το τρέιλερ της ταινίας :

«H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχει «κακοψυχιά»[…] 

«Αυτοί οι οποίοι μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία είναι σαν να μιλάνε για άλλη ταινία. Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πριν μπουν μέσα, αυτή η ομάδα, είναι ομάδα, είπαν «μπαίνουμε τώρα να λιώσουμε τον Σμαραγδή». Να με λιώσουν είναι λίγο δύσκολο.

Όταν βγήκε το πρώτο τρέιλερ ακουγόταν η φράση του Καζαντζάκη που υπάρχει και στην ταινία, που λέει «χαίρομαι που είμαι άνθρωπος και Έλληνας», αυτό τους ενόχλησε. Ήταν συντονισμένο όλο αυτό να με «χτυπήσουν» και μέσα σε αυτό προστέθηκαν και πράγματα προσωπικά, δηλαδή προσωπικές αισθητικές, που εγώ δεν τις ακολουθώ. Με βρίζουν, ένας μάλιστα έγραψε ότι «εκτέλεσε ο Σμαραγδής τον Καζαντζάκη» και μας είπε και νάνους. 
Αυτά όλα θα πάνε στα δικαστήρια, θα κινηθώ νομικά[…] σε ένα μήνα μετά την πρώτη προβολή της η ταινία έκοψε πάνω από 250.000 εισιτήρια[…]

Αυτοί οι κριτικοί καθοδηγούνται από ένα σύστημα. Θα πάω στη Δικαιοσύνη γιατί δεν επιτρέπεται άνθρωποι που με κάποιο τρόπο έχουν σχέση με το δημόσιο χρήμα να στρέφονται ενάντια στο πολιτιστικά προϊόντα της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σμαραγδής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ