Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον: 10 τράπεζες θα δίνουν δάνεια

Το νέο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον»  βρίσκεται καθ΄ οδόν και σε λίγες ημέρες θα υπάρξει και η επίσημη παρουσίαση και έναρξη του προγράμματος.

Ηδη 10 τράπεζες δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και μπορεί να μην είναι απαραίτητη η λήψη δανείου (όπως προβλεπόταν στο προηγούμενο), ωστόσο η συμμετοχή των τραπεζών είναι επιβεβλημένη. Καθώς, το πρόγραμμα προβλέπει τη σύσταση συνεπενδυτικών ταμείων, που θα παρέχουν δάνεια σε όσους δικαιούχους τα αιτηθούν. Στο πλαίσιο των συνεπενδυτικών ταμείων, το ΕΤΕΑΝ θα συνεισφέρει το 33,33% των πόρων και ο πιστωτικός φορέας το υπόλοιπο 66,67%.

Τα επόμενα βήματα είναι η διαμόρφωση του τελικού οδηγού εφαρμογής και η έγκριση των Τεχνικών Οδηγιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Οι τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο Εξοικονομώ ΙΙ είναι οι εξής:

  1. Alpha Bank
  2. Τράπεζα Αττικής
  3. Eurobank Ergasias
  4. Εθνική Τράπεζα
  5. Τράπεζα Πειραιώς
  6. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
  7. Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  8. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  9. Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
  10. Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση και η καταχώρηση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από μία ειδική online πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με την έναρξη του προγράμματος. Από την ίδια πλατφόρμα θα μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να ενημερωθεί για το κατά πόσο εγκρίθηκε ή όχι η ένταξή του στο πρόγραμμα. Επίσης, θα μπορεί να επιλέξει στη συνέχεια αν θα προχωρήσει σε τραπεζικό δανεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ