Οικονομία

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Νέες αιτήσεις και στα «σκαριά» το… επόμενο!

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Νέες αιτήσεις και στα «σκαριά» το… επόμενο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, το Υπουργείο επεξεργάζεται επίσης λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν στο τρέχον «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», έτσι ώστε ολοένα και περισσότεροι πολίτες να αναβαθμίσουν τις κατοικίες τους.

Σκοπός του ΥΠΕΝ σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι να παραμείνει ανοιχτή η γκάμα των δικαιούχων, να προστεθούν ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε μικρότερη οικονομική κλίμακα, αλλά και να διατηρηθούν οι επιπλέον παρεμβάσεις που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πέρσι.

Για τον ανασχεδιασμό του προγράμματος πρόκειται να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αλλά και οι παρατηρήσεις τεχνικών, επιστημονικών φορέων και παραγόντων της αγοράς, όπως επίσης και μεμονωμένων πολιτών.

Οι στόχοι για το Εξοικονομώ

Στόχος σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου είναι το νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» να θωρακιστεί από λάθη του παρελθόντος και να καλύψει παράλληλα τις σύγχρονες απαιτήσεις, δεδομένου ότι προορίζεται να αποτελέσει το πρώτο της σειράς ετήσιων προγραμμάτων της περιόδου 2021-30 για την ανακαίνιση συνολικά 600.000 κατοικιών, με χρηματοδότηση 3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Τσουνάμι» πληρωμών με συντάξεις Φεβρουαρίου, επίδομα θέρμανσης, Δώρο Χριστουγέννων και επιστρεπτέα

Όσον αφορά τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, αν και η αρχική σκέψη ήταν να εξειδικευτούν τα μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά σε ξεχωριστό πρόγραμμα, τελικά θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις αυτές μέσα στο γενικότερο.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες, όπως το ύψος των εισοδημάτων, αναμένεται να αποφασιστούν αφού ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν.

Το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων που είναι σε ισχύ

  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 25.01.2021 αντί για τις 11.01.2021.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η έναρξη των αιτήσεων θα γίνει στις 27.01.2021 αντί για τις 13.01.2021.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η υποβολή θα ξεκινήσει στις 29.01.2021 αντί για τις 15.01.2021.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η ημερομηνία που οι ενδιαφερόμενοι θα ξεκινήσουν να υποβάλλουν αιτήσεις μετατίθεται για την 01.02.2021 αντί για τις 20.01.2021.

Τέλος, η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 03.02.2021 σε όλη την επικράτεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X