Οικονομία

Ευρωαγορές: Επιτέλους… ώθηση μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Ευρωαγορές: Επιτέλους… ώθηση μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι γνωστό πως αν… φτερνιστεί ο Τραμπ, τότε θα υπάρξουν “συνέπειες” στις διεθνείς αγορές. Ε, αυτή τη φορά μοιάζουν… θετικές. Κι αυτό διότι ώθηση από τις τελευταίες εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας παίρνουν οι ευρωαγορές. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συμφώνησαν να καταργήσουν σταδιακά τους δασμούς που επέβαλαν τους τελευταίους μήνες.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,33% στις 406 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,44% στις 13.236 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,2% στις 5.878 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,26% στις 7.416 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,56%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,45%.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για την σταδιακή κατάργηση των δασμών που έχουν επιβάλει τους τελευταίους μήνες. Η κατάργηση των δασμών θα γίνει αναλογικά και σε φάσεις, όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

«Εμφύλιος» στα Jumbo! Αμφισβήτηση των μετόχων – «Μανιφέστο» ο Βακάκης!

Το ύψος των δασμών που θα απομακρυνθούν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ – η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες – θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Gao Feng χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Reuters, μετέδωσε πως η πολυαναμενόμενη υπογραφή της “φάσης 1” της συμφωνίας θα μπορούσε να καθυστερήσει έως τον Δεκέμβριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X