Οικονομία

Ευρωαγορές: Επιτέλους… πράσινες!

Ευρωαγορές: Επιτέλους… πράσινες!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού στην Κίνα.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι μέχρι το βράδυ της Τρίτης, συνολικά 74.185 περιπτώσεις του νέου κοροναϊού είχαν επιβεβαιωθεί στη χώρα, με τους θανάτους να ξεπερνούν πλέον τους 2.000. Μια μικρή επιβράδυνση στο ρυθμό των νέων κρουσμάτων έδωσε ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία, με τους αναλυτές πάντως να παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς θεωρούν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 432,75 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,4% στις 13.736,01 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται 0,6% στις 6.092,03 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1% στις 7.454,31 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,3%

Από το μέτωπο των μάκρο, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνηςκατέγραψε πλεόνασμα €33 δισ. τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ασιατικές αγορές: Οι επενδυτές αξιολογούν την επιστροφή της Κίνας στην παραγωγή

Για το 2019 συνολικά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα €362 δισ. (3,1% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης) σε σύγκριση με πλεόνασμα €359 δισ. (3,1% του ΑΕΠ) το 2018, όπως έδειξαν τα αρχικά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Deutsche Telekom AG ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 78% στα καθαρά της κέρδη το 2019, με τον γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό να προβλέπει περαιτέρω βελτίωση των εσόδων του για το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, η Adidas ανακοίνωσε μείωση μεγεθών κατά 85% στην Κίνα, καθώς η επιδημία του κοροναϊού ανάγκασε την γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών να κλείσει πολλά από τα καταστήματά της και οι καταναλωτές έχουν μειώσει δραματικα τις αγορές τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X