Επιλογές

Φάμελλος: “Ανοίγετε την πόρτα για ρουσφέτια στη ΔΕΗ”

Φάμελλος: “Ανοίγετε την πόρτα για ρουσφέτια στη ΔΕΗ”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φάμελλος: ‘Άσκησε έντονη κριτική κατά του νομοσχεδίου που δρομολογεί την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τον «εκσυγχρονισμό» της ΔΕΗ.

Ο κ.Φάμελλος έκανε λόγο για κομματικές προσλήψεις στη ΔΕΗ, κατάργηση εργασιακών κεκτημένων και πριμοδότηση των «γαλάζιων» golden boys.

O εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισήμανε ότι το πρώτο που κάνει η ΝΔ με αυτό το σχέδιο νόμου είναι η κατάργηση του ΑΣΕΠ. «Καταργεί τη διαφάνεια, την ισοτιμία και αξιοπιστία του συστήματος προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δημιουργεί απολύτως κομματικές διαδικασίες προσλήψεων και ανοίγει την πόρτα σε ρουσφέτια. «Όπως ακριβώς έκανε με χιλιάδες εργαζόμενους η ΝΔ το 1990 – 1993 στη ΔΕΗ και την επιβάρυνε. Άρα, ανοίγετε την πόρτα για ρουσφέτια στη ΔΕΗ» σχολίασε.

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνησης για διάλυση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στη ΔΕΗ. «Έχετε βάλει την προσωπίδα του κ. Βρούτση και ήρθατε να προτείνετε να μην υπάρχει η συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους. Και μάλιστα, προσέξτε, για τα νέα τα παιδιά» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο η κυβερνητική πλειοψηφία καταδικάζει τους νέους επιστήμονες να προσλαμβάνονται στο δημόσιο τομέα μόνο με πελατειακές πρακτικές και να υποαμείβονται με έως 650 ευρώ.

Κατά τα λεγόμενα του κ. Φάμελλου, στη ΔΕΗ από τη μία θα είναι τα «παιδιά κατώτερου Θεού» και από την άλλη θα είναι τα «γαλάζια golden boys» για τα οποία η ΝΔ ανοίγει παραθυράκι για μισθούς πάνω από τα όρια. «Διαρρηγνύετε τη διοικητική πυραμίδα της ΔΕΗ γιατί οι γενικοί διευθυντές θα έχουν κατώτερους μισθούς από τους απλούς διευθυντές» εξήγησε και εντόπισε την αντίφαση στη ρητορική της κυβέρνησης περί καταστροφής της ΔΕΗ τη στιγμή που προωθείται διάταξη για «χρυσούς» μισθούς.

Ως προς την ιδιωτικοποίηση των δικτύων φυσικού αερίου, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρινε πως θίγεται το δημόσιο συμφέροντος από τη στιγμή που η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το σύνολο του δικτύου ενώ θα έπρεπε το Δημόσιο να διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών και εκπροσώπησης στο Δ.Σ. της εταιρίας. «Ο ιδιώτης θα παίρνει μια σίγουρη ταρίφα χωρίς να βάλει ούτε ευρώ» διαπίστωσε.

Τέλος, εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Σ. Φάμελλου για την «ταχύτατη αποχώρηση 40.000 καλών πελατών από τη ΔΕΗ», γεγονός που αποτελεί απόρροια των κυβερνητικών χειρισμών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X