Οικονομία

Φοροδιαφυγή-μαμούθ σε βίλες στη Μύκονο: Απάτη με μαύρα ενοίκια χιλιάδων ευρώ και μεσιτικά-φαντάσματα

Φοροδιαφυγή-μαμούθ σε βίλες στη Μύκονο: Απάτη με μαύρα ενοίκια χιλιάδων ευρώ και μεσιτικά-φαντάσματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υποθέσεις φοροδιαφυγής – μαμούθ αποκάλυψαν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)στη Μύκονο.

Τα ευρήματα της ΑΑΔΕ περιλαμβάνουν γραφεία που είναι κρυμμένα σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές των Νοτίων Προαστίων και του Κέντρου της Αθήνας με υποκαταστήματα στη Μύκονο.

Τα εν λόγω γραφεία εκμεταλλεύονται βίλες πολυτελείας, εισπράττοντας χρήματα από αλλοδαπούς ενοικιαστές.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ, προσποιούμενοι τους αλλοδαπούς πελάτες ενοικίασης βίλας, κατάφεραν να εντοπίσουν τα κρυμμένα γραφεία, σε διαμερίσματα, σε απομονωμένες περιοχές της Μυκόνου και πραγματοποίησαν έφοδο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Κατασχέθηκαν λίστες πελατών που κατέβαλαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, αλλά και λίστες με τους ιδιοκτήτες των βιλών της Μυκόνου.

Επίσης, κατασχέθηκαν ανεπίσημες καταστάσεις που περιγράφουν τα στοιχεία Ελλήνων και ξένων πελατών, στοιχεία 17 βιλών, ημέρες διαμονής και ποσά, που φτάνουν έως και τα 180.000 ευρώ για κάθε βίλα, για ενοικίαση 10 ημερών.

Επίσης, σε άλλα γραφεία – διαμερίσματα στη Μύκονο, κατασχέθηκαν ανεπίσημες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν τα στοιχεία 30 βιλών, με ποσά που φτάνουν μέχρι και τα 170.000 ευρώ για κάθε βίλα, για ενοικίαση τριών ημερών (57.000 ευρώ ημερησίως), ή, σε άλλες περιπτώσεις, 60.000 ευρώ η βίλα για 5 ημέρες (12.000 ευρώ την ημέρα).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X