Φοροδιαφυγή στη Μύκονο: Απίστευτα κόλπα φοροφυγάδων

Η εφευρετικότητα του νεοέλληνα όταν πρόκειται να φοροδιαφύγει σύνορα δεν γνωρίζει. Την απόδειξη τη βρήκαν για άλλη μία φορά οι φοροελεγκτές στη Μύκονο κατά την επιχείρηση «Τρίαινα»,  όπου διαπίστωσαν όργια φοροδιαφυγής, αλλά και απίστευτα κόλπα, όπως ασφαλισμένους στο ισπανικό… ΙΚΑ , POS συνδεδεμένα απευθείας με Ελβετία…

Το διπλό λαβράκι των ασφαλισμένων στο εξωτερικό με παράλληλη αποστολή των εισπράξεων μέσω POS απευθείας στην Ελβετία εντοπίστηκε σε καταστήματα Luis Vuitton στη Μύκονο. Στη Χώρα της Μυκόνου, εντοπίστηκε με 2 POS τα οποία έστελναν τις πληρωμές από κάρτες στην Ελβετία, ενώ την ίδια πρακτική ακολουθούσε και το κατάστημα που λειτουργεί στο Nammos Village. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε πως και οι Ισπανοί εργαζόμενοι του Luis Vuitton στο χώρο, ήταν ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ.

Στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα, του 48ωρου λουκέτου που επιβλήθηκε είχε προηγηθεί έλεγχος στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ ενώ στο κατάστημα πώλησης τουριστικών ειδών στον ίδιο χώρο όλα τα εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς…

Στη χώρα της Μυκόνου, το γνωστό εστιατόριο Κατρίν έμεινε χωρίς ημερήσιες εισπράξεις. Κατασχέθηκαν εισπράξεις 19.000 ευρώ (!) διότι το μαγαζί χρωστούσε στην εφορία 380.000 ευρώ. Τα χρέη ήταν ληξιπρόθεσμα και μη ρυθμισμένα και ενεργοποίησαν το μέτρο της κατάσχεσης απευθείας από το Ταμείο.

Σε… μπουγάδα στο χέρι θα υποχρεωθούν για 48 ώρες και οι ξενοδόχοι στη Χώρα της Μυκόνου, αφού το πλυντήριο- πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση- που εξυπηρετεί όλες τις μονάδες της περιοχής για τα σεντόνια και τις πετσέτες, έκλεισε για 2 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 13.000 ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ