Θέμα

Φωτιά τώρα στον Βαρνάβα: Κάτοικοι και δήμαρχος καταγγέλλουν Χαρδαλιά για την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς

Φωτιά τώρα στον Βαρνάβα: Κάτοικοι και δήμαρχος καταγγέλλουν Χαρδαλιά για την αναζωπύρωση της πυρκαγιάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας για τη φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα, επισημαίνει ότι πλέον υπάρχει αναζωπύρωση.

Ρεπορτάζ Παναγιώτης Φάκος

Ο δήμαρχος Μαραθώνα εμμέσως πλην σαφώς πέταξε σπόντα στην Πολιτική Προστασία λέγοντας ότι αναμένουν ξανά την συνδρομή των εναέριων μέσων, τα οποία είχαν σταματήσει για μισή περίπου ώρα, τονίζοντας ότι η φωτιά απειλεί πλέον αγροικίες, ενώ διευκρίνισε ότι δεν απειλείται ακόμα ο οικισμός.

Πολίτες επίσης καταγγέλλουν άμεσα και όχι έμμεσα τον Χαρδαλιά και την Πολιτική Προστασία ότι τα εναέρια μέσα στην φωτιά στον Βαρνάβα σταμάτησαν να πετούν λίγο πριν σβήσει εντελώς η πυρκαγιά και τώρα έχει αναζωπυρωθεί και έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Υποστηρίζουν  ότι πρόκειται για προσωπική ευθύνη του ίδιου του Χαρδαλιά και η ζημιά έγινε παρότι βρέθηκε προσωπικά στο πεδίο των επιχειρήσεων κατά της φωτιάς.

Μάλιστα ορισμένοι φτάνουν στο σημείο να λένε οργισμένα «αν κάποιος είναι ανίκανος, ας παραιτηθεί»!

Επίσης επισημαίνουν ότι «Ήμασταν ψύχραιμοι από τις 11:00 έως τις 14:00, όσο η Πυροσβεστική έπραττε όπως έπρεπε» και προσθέτουν ότι

«όταν έχει σβήσει η φωτιά, έχει μείνει μόνο μια μικρή εστία και ξαφνικά φεύγουν ΟΛΑ τα εναέρια μέσα χωρίς να τη σβήσουν και ακολούθως αναζωπυρώνεται η φωτιά, δεν τίθεται θέμα ψυχραιμίας, αλλά ποινικής και διοικητικής ευθύνης».

Αυτή είναι η εστία που καταγγέλλουν οι κάτοικοι ότι άφησαν τα εναέρια μέσα με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζωπύρωση:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X