Φωτίου: Ο νέος ΟΓΑ θα δίνει όλα τα επιδόματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, είχε συνάντηση εργασίας για την αξιολόγηση του προγράμματος σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του συνόλου των δήμων της χώρας, μίλησε για την αξία του προγράμματος.

Η κ. Φωτίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στους «28» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οικογενειακά επιδόματα» αποκαλύπτοντας ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού στα οικογενειακά επιδόματα κατά 40%.

Υπογράμμισε δε ότι το σημαντικότερο για το παιδί «είναι οι υπηρεσίες και όχι ένα επίδομα», σημειώνοντας πως «ήταν σκοπός της ζωής μας να επαναφέρουμε τα σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά» και ξεκαθαρίζοντας ότι ήδη τελείωσε ο διαγωνισμός για 130.000 καθημερινά σχολικά γεύματα, στον οποίον πήραν μέρος 93 εταιρίες.

Μιλώντας για τους αναπήρους, η Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για «μεγάλο bulling», σημειώνοντας ότι δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, ενώ αναφέρθηκε και στο πιλοτικό πρόγραμμα για τον «ηλεκτρονικό φάκελο αναπηρίας» με τον ΗΔΙΚΑ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για σπουδαία μεταρρύθμιση.

Τέλος, η κ. Φωτίου χαρακτήρισε «καινοτομία» τον ΟΠΕΚΑ, το νέο ΟΓΑ, δηλαδή. Τονίζοντας ότι «θα δίνει όλα τα επιδόματα του κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ