Fragilemag

Με Arrested Development, Yasmin Levy και Μαρία Παπαγεωργίου οι καλοκαιρινές συναυλίες του ΚΠΙΣΝ

Με Arrested Development, Yasmin Levy και Μαρία Παπαγεωργίου οι καλοκαιρινές συναυλίες του ΚΠΙΣΝ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι βετεράνοι του hip-hop Arrested Development, η ακουστική μαγεία της  Yasmin Levy, η μουσική παρακαταθήκη των Pink Floyd. Οι συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί στο ΚΠΙΣΝ είναι πολλές, έχουν το δικό τους καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Το συναυλιακό καλοκαίρι  στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει στις 22 Μαΐου η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ ολοκληρώνει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με τη συμφωνική απόδοση ενός από τους σπουδαιότερους δίσκους όλων των εποχών, του Dark Side of the Moon των Pink Floyd, λίγους μήνες πριν συμπληρωθεί μισός αιώνας από την κυκλοφορία του.

Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Το πρόγραμμα των συναυλιών αναλυτικά έχει ως εξής:

Μαρία Παπαγεωργίου

Music Escapades: Μαρία Παπαγεωργίου
Κυριακή 22 Μαΐου στις 21.00
Πανοραμικά Σκαλιά
Η Μαρία Παπαγεωργίου παρέα με πέντε μουσικούς στήνει μια ξεχωριστή συναυλία στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ. H γνωστή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός υποδέχεται το καλοκαίρι με τραγούδια δικά της, πρόσφατες κυκλοφορίες νέων συναδέλφων, αλλά και πολύτιμα στιγμιότυπα από την έντεχνη και την παραδοσιακή μουσική, που δένουν αρμονικά συγκροτώντας ένα πλούσιο σε συγκινήσεις και εκπλήξεις πρόγραμμα.
Η Μαρία Παπαγεωργίου ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός και δασκάλα φωνητικής. Ερμηνεύει, συνθέτει και στήνει παραστάσεις με εντελώς προσωπικό καλλιτεχνικό στίγμα και πιστό ακροατήριο που αυξάνεται συνεχώς. Έχει κυκλοφορήσει προσωπικούς δίσκους, έχει συμμετάσχει σε δίσκους ομότεχνών της και, σε μία κορυφαία στιγμή για την έως τώρα πορεία της, συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη δημιουργώντας τον δίσκο Αλληλογραφία, ύστερα από πρόταση του ίδιου του συνθέτη για μία δεύτερη ανάγνωση σε δέκα τραγούδια του. Την άνοιξη του 2020, εν μέσω πανδημίας, κυκλοφόρησε ψηφιακά το δίσκο ΕΣΟΡίΑ, που περιλαμβάνει επτά έργα διεθνούς ρεπερτορίου. Έχει γράψει ορχηστρικά θέματα για ταινίες μικρού μήκους, είναι performer στο χοροθέατρο Quasi Stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη και πρόσφατα εργάστηκε ως παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Τα Τραγούδια των Άλλων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X