Κοινωνία

Γαύδος: Νέα στοιχεία για το δυστύχημα -Ερωτήματα για τους ισχυρισμούς του 40χρονου

Γαύδος: Νέα στοιχεία για το δυστύχημα -Ερωτήματα για τους ισχυρισμούς του 40χρονου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γαύδος– Πολλά φαίνεται ότι είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την έρευνα, ενώ η οικογένεια αμφισβητεί την αξιοπιστία του 40χρονου φίλου της κοπέλας και οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το zarpanews.gr η εξέταση του αυτοκινήτου έδειξε ότι στο κιβώτιο ταχυτήτων είχε μπει η δεύτερη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα: πώς είναι δυνατόν ένα ακινητοποιημένο αναμμένο αυτοκίνητο, όπως ισχυρίζεται ο οδηγός, να έχει “κουμπωμένη” τη δευτέρα, αλλά και πως γίνεται να έχει σηκωμένο το χειρόφρενο και αυτό να λυθεί. Σε αυτά τα ερωτήματα εστιάζουν και οι έρευνες της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος στην κατάθεση που έχει δώσει ως τώρα αλλά και στις δηλώσεις που έχει κάνει, υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, όταν λύθηκε, για άγνωστο λόγο όπως λέει, το χειρόφρενο του αυτοκινήτου στο οποίο ήταν σταματημένος.

«Της είπα να βάλω καλοριφέρ και μου απάντησε θετικά. Βάζω λοιπόν το αμάξι να δουλεύει κανά δίλεπτο, τρίλεπτο. Δούλευε. Το χειρόφρενο ήταν πάρα πολύ καλά τραβηγμένο. Τώρα πως λύθηκε δεν ξέρω. Με τα πόδια μας το κουνήσαμε; Και λύθηκε; Εν πάση περιπτώσει και μας παίρνει η κατηφόρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ολιγωρία των σωστικών μέσων

Το σίγουρο μέχρι στιγμής, από όλα τα στοιχεία του δυστυχήματος, είναι η ολιγωρία των σωστικών μέσων να φτάσουν στο σημείο, δεδομένο στο οποίο συμφωνούν όλοι όσοι εξετάζουν το δυστύχημα, συμπεριλαμβανομένης και της αστυνομίας αλλά και του ιατροδικαστή που εξέτασε την Κορίνα και αύριο θα εξετάσει και τον 40χρονο.Τι λέει η οικογένεια

Την ίδια στιγμή, ο Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας, ξεκαθαρίζει ότι η οικογένεια κυνηγάει πια το θέμα δια της νομικής οδού και ο ίδιος είναι κατηγορηματικός όσον αφορά την κατάθεση του 40χρονου. Όπως μας είπε: « αμφισβητώ καθ΄ ολοκληρίαν την αξιοπιστία του 40χρονου, βασιζόμενος σε δεδομένα».

Ταυτόχρονα, η πλευρά της οικογένειας θέτει το ερώτημα, γιατί, ενώ οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για το ατύχημα από νωρίς το πρωί και ενώ η ομάδα των διασωστών ήταν έτοιμη, η εντολή να πετάξει το ελικόπτερο που θα τους μετέφερε στη Γαύδο καθυστέρησε για ώρες και πέταξε τελικά χωρίς τους διασώστες.

Ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας που μίλησε στο zarpanews δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρέπει να γίνει σαφές, ποιου ευθύνη ήταν να δοθεί αυτή η εντολή και ποιος ήταν εκείνος που τελικά την έδωσε, μερικές ώρες αργότερα, με μοιραία αποτελέσματα για τη ζωή της Κορίνας.

«Έχω εντολή να εντοπιστούν και να αποδοθούν ευθύνες και το θέμα θα φτάσει ακόμα και μέχρι τον Άρειο Πάγο, αν χρειαστεί», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας , ο οποίος αναμένεται να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και προκαταρτική εξέταση μαρτύρων, για να ληφθούν καταθέσεις για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται, o ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, δέχτηκε παραγγελία από την αστυνομία να εξετάσει τον 40χρονο και να συνθέσει έκθεση για τα τραύματα του, έκθεση από την οποία αναμένεται να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις συνθήκες του συμβάντος.

Σοκαρισμένη η Πιερία: Διευθυντής δημοτικού βίαζε την ανήλικη ανιψιά του επί πέντε χρόνια (vid)

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X