Media

Γελάν κι οι πέτρες με τη συνέντευξη για την ΕΡΤ. Ποιός τους περνά πριονοκορδέλα

Γελάν κι οι πέτρες με τη συνέντευξη για την ΕΡΤ. Ποιός τους περνά πριονοκορδέλα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γελάν κι οι πέτρες με τη συνέντευξη  που έδωσαν Κωνσταντίνος ΖούλαςΓιώργος Γαμπρίτσος για την ΕΡΤ  στην Καθημερινή.

Οι δύο τους, εδώ και ενάμιση χρόνο, επιδιώκουν (όπως λένε) «να έρθει η ΕΡΤ στον 21ο αιώνα» και θέλουν να κάνουν «μια συνολική επανεκκίνηση της ΕΡΤ». Γελάνε και οι πέτρες!

Ο συντάκτης μίντια Δημήτρης Κανελλόπουλος της Εφ Συν τους περνά πριονοκορδέλα απο το e-tetradio.

«Ας αφήσω τις κοινοτοπίες του στυλ «το πιο σημαντικό, όμως, για μένα, είναι να εμπνεύσω τους ανθρώπους της ΕΡΤ και μαζί να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της χώρας μας» (Γαμπρίτσος-Νίτσε) και «με αυτό το όνειρο ήρθα εδώ: να κουνηθεί το μεγάλο καράβι και να βρει έναν προορισμό» (Ζούλας-Κοέλιο).

Είναι απίστευτο, αλλά η ΕΡΤ πανηγυρίζει ένα χρόνο τώρα -βάζοντάς τα στην κορυφή- για μία καλή μουσική εκπομπή, το «Μουσικό κουτί» και τρεις-τέσσερις σειρές μυθοπλασίας. Μιλάμε, τρομερά επιτεύγματα για μία διοίκηση, έτσι; Οχι πως δεν έχει στρώσει το πρόγραμμα, γράψαμε άλλωστε για την εξαιρετική ΕΡΤ2.

Γιώργος Γαμπρίτσος (αριστερά), Κωνσταντίνος Ζούλας (δεξιά)

Η ERTFLIX και οι πανηγυρισμοί

Λένε φυσικά και για την πλατφόρμα του ERTFLIX που έχει καθημερινή επισκεψιμότητα 200.000 χρηστών και τα Σαββατοκύριακα ξεπερνάει τις 600.000 και που αποτελεί πράγματι επιτυχία, αν και όχι απαραιτήτως της σημερινής διοίκησης της ΕΡΤ μια και το Hybrid είχε ξεκινήσει ήδη. Βοήθησε βέβαια και η συγκυρία της πανδημίας για το ERTFLIX αλλά όπως και να έχει, αποτελεί μία πραγματικά σημαντική εξέλιξη για την ΕΡΤ.

Το λιβανιστήρι από την ΕΡΤ κάνει κακό στις κυβερνήσεις

«Βρήκαμε μια ΕΡΤ που ειδικά στον τομέα της ενημέρωσης ήταν σε πολύ στενή επαφή με την τότε κυβέρνηση» λέει ο Γιώργος Γαμπρίτσος! Και συνεχίζει: «Η ΕΡΤ διαχρονικά θεωρείται κυβερνητικό κανάλι, ότι πάντα απηχεί τη θέση της κυβέρνησης και θέλει να προκαλέσει ζημιά στην αντιπολίτευση και σε όλα τα άλλα κόμματα. Αυτό δεν ισχύει σήμερα. Τη διοίκηση της ΕΡΤ επιλέγει μεν η κυβέρνηση, η οποία και προΐσταται. Ομως δεν λιβανίζουμε την κυβέρνηση».

Τι να πούμε; Στην ΕΡΤ που πρόεδρός της είναι ο Δειυθυντής Επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη, στην ΕΡΤ με τα σκονάκια για την Ικαρία, στην ΕΡΤ που κάνουν πάρτι οι διαπιστευμένοι στη Νέα Δημοκρατία δημοσιογράφοι.

Κι ένα δίκιο

Λέει κάτι σωστό ωστόσο ο Κωνσταντίνος Ζούλας: «Ενα ακόμη λάθος στην Ελλάδα είναι ότι βάζουμε στη βάσανο της τηλεθέασης ακόμη και τα δελτία ειδήσεων, κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά και στρεβλώνει ακόμη και την ιεράρχηση των ειδήσεων. Αντί να ελέγχεται, δηλαδή, ένα δελτίο για την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία του, στην Ελλάδα το κρίνουμε με αν το βλέπουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι παραπάνω».

Δίκιο έχει. Ανεξαρτήτως αν το λέει (ή όχι) επειδή το δελτίο της ΕΡΤ είναι τελευταίο σε τηλεθέαση. Και πολύ πιο κάτω σε σχέση με τα νούμερα που έκανε πέρυσι. Τα δελτία ειδήσεων δεν πρέπει να είναι στις μετρήσεις.

Οι Δημόσιες Τηλεοράσεις πάντως, κατά βάση, δεν κρίνονται από την ψυχαγωγία αλλά από την ενημέρωση. Παντού στον κόσμο. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X