Γεωργιάδης κατά Καμμένου: Παραμύθια της Χαλιμάς η συμφωνία για τα F-16

Τηλεφωνική παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, μετά τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην ίδια εκπομπή, εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε όσα είπε ο Πάνος Καμμένος για τα F-16.

«Όλο το ζήτημα με τα F-16 και τα 2,4 δισ. προήλθε από την ανάρτηση του κ. Καμμένου από τις ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι τα χρήματα αυτά αφορούν αντισταθμιστικά και τεχνική βοήθεια, καθώς και από τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, ο οποίος ψευδόμενος είπε ότι τα υπόλοιπα χρήματα από το 1,1 δισ. που θα πληρώναμε εμείς, θα βαρύνουν τους άλλους, δηλαδή τους Αμερικανούς.

Τώρα έρχεται ο Καμμένος να πει στην εκπομπή σας αυτά που έλεγε ο Γεωργιάδης πριν τρεις μέρες.

Γιατί τρεις μέρες προσπαθούσαν να κοροϊδέψουν τους πολίτες, λέγοντας ότι δήθεν πέτυχαν κάποια τρομερή συμφωνία; Πελάτες είμαστε. Εμείς ζητάμε να δώσουμε λεφτά.

Και χωρίς να πάει στο Λευκό Οίκο ο Τσίπρας, αυτή τη συμφωνία την είχαμε. Για να παρουσιάσει ο Καμμένος ότι πέτυχε δήθεν κάτι σπουδαίο, έβαλε στο τραπέζι τα δήθεν αντισταθμιστικά και τα δήθεν χρήματα που θα έδιναν οι Αμερικάνοι. Όλα αυτά ήταν, ως συνήθως Παραμύθια της Χαλιμάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Άμυνας, είχε πει χαρακτηριστικά «εξουσιοδοτηθήκαμε από τη Βουλή, και με ψήφο της ΝΔ, για να διαπραγματευτούμε την αναβάθμιση των F-16, το κόστος της οποίας δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. Τα 2,4 δισ. που αναφέρθηκαν από τον Πρόεδρο Τραμπ και πέρασαν από την Επιτροπή του Κογκρέσου, αφορούν στην άδεια από την αμερικανική πλευρά για την αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών.

Στο σύνολο τους είναι 135. Για 123 αεροσκάφη λοιπόν, για αναβάθμιση στην κατηγορία viper, εδόθη άδεια με πλαφόν τα 2,4 δισ. Η Ελλάδα έχει ζητήσει μέρος των αεροσκαφών να αναβαθμιστεί και το πλαφόν που έχει θέσει είναι το 1,1 δισ. 

Η έγκριση δίνεται για το σύνολο των αεροσκαφών και η Ελλάδα επιλέγει πόσα θέλει. Το 1,1 δισ. δεν θα φτάσει ποτέ, θα είναι πολύ λιγότερο» σημείωσε ο κ. Καμμένος
 Ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι: «Διεκδικούμε, μέρος ή όλο το ποσό αυτό να αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών, διότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα ως το κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να κρίνει εάν αυτό θα είναι μια αμερικανική βοήθεια προς την πατρίδα μας».

«Αυτό που έγινε και ενοχλεί κάποιους, είναι ότι έγινε μια διακρατική συμφωνία, δηλαδή δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Υπάρχει μια διακρατική συμφωνία, στην οποία δεν χωρούν μίζες. Οι παλιοί φίλοι του Τσοχατζόπουλου αντιδρούν» τόνισε ο κ. Καμμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ