Γιατί απουσίαζαν από τη Βουλή Καραμανλής, Σαμαράς, Μεϊμαράκης και Κακλαμάνης

Ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής και ο Σαμαράς

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Η αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (όχι όμως ακόμα και η υπονόμευση) από Καραμανλικούς και Σαμαρικούς, έχει διαβεί πλέον το Ρουβίκωνα, λένε οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο.

Και σε όποιον αμφιβάλλει του υπενθυμίζουν με νόημα, τις χτεσινές κραυγαλέες απουσίες από τη Βουλή κατά την πολύ κρίσιμη, για τη Νέα Δημοκρατία τουλάχιστον, συζήτηση για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Απόντες λοιπόν ήταν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, ένας πρώην αρχηγός του κόμματος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ένας νυν αντιπρόεδρος της Βουλής ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Μάλιστα ο τελευταίος είχε διαχωρίσει τη θέση του από την ηγεσία του κόμματος, όταν σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση για τα απόρρητα έγγραφα, είπε με νόημα πως στη διάσκεψη των προέδρων που εξέτασε το ζήτημα η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Βεβαίως, οι τέσσερις που απείχαν από τη Βουλή δεν συνιστούν μπλοκ, ο καθένας απείχε για τους δικούς του λόγους και η μόνη κοινή θέση είναι η αντίθεσή τους με τον Κυριάκο.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε άλλη μία δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη για το DNA της ΝΔ, που είναι ο καραμανλισμός (παρόμοια έκανε και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής), καθώς και το πολιτικό μανιφέστο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πριν από ένα μήνα περίπου σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ