Κοινωνία

Γιορτές με μίνιμαλ στολισμό

Γιορτές με μίνιμαλ στολισμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μαύρο και λευκό, απέριττο και απλό, δύο μόνο χρωματικές συνθέσεις, μαύρο και λευκό και πινελιές χρυσού είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στις μίνιμαλ προτάσεις της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.

Αν βέβαια, έχετε τζάκι στο σπίτι, θα πρέπει σίγουρα να αποτελεί το κεντρικό σημείο της διακόσμησης στο σαλόνι σας. Είναι τέλεια θέση για να βάλετε κεριά, μικρά διακοσμητικά και κάποιο στεφάνι.

Μίνιμαλ μπορεί να σημαίνει λευκό ή και μαύρο… μπορεί όμως να εκφράζεται και με λιτά κρυστάλλινα στολίδια, με γεωμετρικές συνθέσεις ή απλά με επιστροφή στη φύση και το λιτό στιλ της σκανδιναβικής διακόσμησης. Μερικές πινελιές χρυσού και ασημί, πολλά κεριά και λίγη φαντασία θα δημιουργήσουν το γιορτινό σκηνικό του σπιτιού σας.

Δέντρο στον… τοίχο

Μια μινιμαλιστική ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο δέντρο στον τοίχο, ξεφεύγοντας μάλιστα από τα παραδοσιακά δέντρα που καταλαμβάνουν χώρο (ιδιαίτερα, αν το σπίτι σας είναι μικρό). Σχηματίστε ένα δεντράκι με απλές γιρλάντες ή πάλι στολίστε την τζαμαρία σας με απλά στεφανάκια

Μινιατούρα χριστουγεννιάτικου δέντρου

Σε ένα μαυρόασπρο σαλόνι… τοποθετήστε σκέτα κλαδιά δέντρου με μαύρα στολίδια, δώστε λάμψη με χρυσά αστέρια ή πάλι χρησιμοποιήστε δεντράκια από σύρμα. Βέβαια, μπορεί να στολίσετε ένα τελείως μοντέρνο χριστουγεννιάτικο δέντρο, για παράδειγμα με μαύρες και λευκές καρδιές ή καθόλου δέντρο, χρησιμοποιώντας μοντέρνα στοιχεία-αστέρια σε λευκό ή χρυσό…

Μοντέρνα λάμψη και λεπτεπίλεπτες λεπτομέρειες

Ασημένιες ανταύγειες, λευκά στοιχεία ή λεπτεπίλεπτα, ρομαντικά διακοσμητικά μπορούν να δημιουργήσουν μία ευαίσθητη μίνιμαλ διακόσμηση με σέξι υπαινιγμούς. Απλά κλαδιά στολισμένα με λευκές μπάλες και ασημένιες λεπτομέρειες ή ένα απλό βάζο με ξερά μικρά κλαδάκια στολισμένα με μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια με ρομαντική διάθεση δημιουργούν ένα κλασικά απέριττο ντεκόρ.

Σκανδιναβική έμπνευση

Ένα δεντράκι φρέσκο σε απλή γλάστρα με λίγες χρυσές και κόκκινες μπαλίτσες, ένα πλούσιο αλλά λιτό στη σύλληψη στεφάνι ή πάλι μία διαφορετική ιδέα, ένα στεφάνι στημένο σε καβαλέτο στολίζει ένα τραπέζι και κλέβει τις εντυπώσεις. Χαρίζουν μία αίσθηση άνεσης, οικειότητας και κομψότητας.

Φρέσκα κλαδιά από έλατο ή πεύκο

Τι θα λέγατε για την ευωδιά του δάσους στο σπίτι; Χρησιμοποιώντας φρέσκα κλαδιά από πεύκο ή έλατο, μπορείτε να δημιουργήσετε μία χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τόσο στο τραπέζι όσο και στον χώρο γενικότερα. Οι γυάλινες μπάλες, τα διάφανα βάζα και μερικές πινελιές από λευκά κεριά και λίγο γκι, φέρνουν τη φύση στο σπίτι.

Το απόλυτο λευκό

Φέρτε τη μαγεία του λευκού χιονιού στο σπίτι, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο λευκά διακοσμητικά. Βάζα, αντικείμενα, κεριά όλα σε λευκό χρώμα. Το ίδιο και τα διακοσμητικά με τα οποία θα στολίσετε το δέντρο ή απλά κλαράκια. Μερικά κουκουνάρια ή μαύρες πινελιές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν όμορφες αντιθέσεις, αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε τον κανόνα 100% λευκό!

Αποξηραμένοι καρποί 

Δημιουργήστε στεφάνια, καρδιές ή αστέρια, βάλτε τα σε μεγάλα ψάθινα καλάθια, στολίστε τα με λευκά κεριά… η απόλυτη μίνιμαλ αισθητική που προέρχεται από αποξηραμένους καρπούς, κουκουνάρια ή ξηρούς καρπούς και κάστανα μπορούν να δώσουν έναν πιο ρουστίκ αλλά πολύ απλό τρόπο χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.

ΠΗΓΗ: Womanidol.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X