Θέμα

H Siemens “λάδωνε” το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

H Siemens “λάδωνε” το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καταπέλτης είναι η δικαστική απόφαση για το σκάνδαλο της Siemens. Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι τα κόμματα εξουσίας στα χρόνια ως και τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Σημίτη “λαδώνονταν”  από τη γερμανική πολυεθνική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δικαστική απόφαση αναφέρεται επί λέξη: «στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens AG σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα».

Και ποια ήταν τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι σthn κατάθεσή του στη δίκη tο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός πρώην υπεύθυνος των οικονομικών παραδέχτηκε στη δίκη ότι μίζες έδιναν οι μεγάλες εταιρείες στα μεγάλα δύο κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ..

Οταν ρωτήθηκε από τους δικαστές για ποιο λόγο, εξήγησε ότι «οι εταιρείες θέλουν να διατηρούν καλές σχέσεις με όλο το πολιτικό φάσμα και να υπάρχει η αίσθηση της ηθικής υποχρέωσης. Δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα με τα κόμματα για να μην βρεθούν από τη μεριά του χαμένου.

Δηλαδή αυτό που καταλαβαίνει ο πολίτης είναι πως οι εταιρείες “λάδωναν” για να παίρνουν έργα, κάτι που αν δεν θέλουμε να στρουθοκαμηλίζουμε ήταν και είναι κοινό μυστικό.

Βεβαίως, η απόφαση έχει και πολιτικές διαστάσεις. Η πρώτη είναι με ποιο κύρος και ηθικό δικαίωμα ο Κώστας Σημίτης, που έβλεπε να σφυρίζουν γύρω από το κεφάλι του, αλλά δεν έκανε τίποτα, δικαιούται να παριστάνει τον κήνσορα όλων των Ελλήνων.

Επίσης, καλείται η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να διαχωρίσει τη θέση του κόμματος από εκείνους τους επίορκους και να πάψει να τους υπερασπίζεται, γιατί δεν είναι όλοι “λαδωμένοι”. Υπάρχουν καθαροί οι οποίο λερώνονται από τη δράση των “λαδωμένων”.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι εκείνα τα χρόνια επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος κατάφερε κατά περίεργο τρόπο να το σκάσει στη Γερμανία λίγο πριν συλληφθεί. Και η Γερμανία δεν τον εκδίδει στην Ελλάδα, γιατί είναι και Γερμανός υπήκοος.

Αποκαλύψεις για τις μίζες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

«Συνήθης διαδικασία» οι μίζες στο ΠΑΣΟΚ την εποχή Σημίτη και Σκανδαλίδη…

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X