Παρασκήνιο

Η απουσία της Μενδώνη από τη Βουλή και οι νέες φήμες για παραίτηση

Η απουσία της Μενδώνη από τη Βουλή και οι νέες φήμες για παραίτηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βλέπετε η υπουργός Πολιτισμού, παρά την στήριξη που της έδωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο,  έλαμψε δια της απουσίας της από τη Βουλή.

Το Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίζεται  ότι δεν χωρούσε στα κυβερνητικά έδρανα λόγο κορονοϊού , στην πραγματικότητα ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δεν ήθελε να την έχει στο κάδρο της συζήτησης  καθώς θεωρούσε ότι θα ήταν  κόκκινο πανί και για τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και για τα στελέχη του κόμματος του.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην θέση της Λίνας Μενδώνη καθόταν η Ειρήνη Αγαπηδάκη δεδομένου ότι  ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατοπίσει το επίκεντρο της συζήτησης από τους χειρισμούς Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη, στα τρολ του διαδικτύου.

Το πρόσωπο της υπουργού είναι κόκκινο πανί για πολλούς μέσα στην ΝΔ καθώς της προσάπτουν λάθος χειρισμούς, πολιτική άγνοια και επιπολαιότητα. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να την κρατήσει μακριά από την χθεσινή συζήτηση καθώς  γνώριζε ότι η παρουσία της και μόνο θα έδινε το έναυσμα για πιο σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση.

 «Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξατε σήμερα σε αυτή την κρίσιμη συζήτηση στα υπουργικά έδρανα να μην κάθεται η κυρία του Πολιτισμού. Το επιλέξατε, προφανώς δεν είναι τυχαίο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας  θέλοντας να προκαλέσει τον πρωθυπουργό.

Κάποιοι πάντως ισχυρίζονται ότι το επόμενο διάστημα η Λίνα Μενδώνη δεν αποκλείεται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης, καθώς ο πρωθυπουργός θα κάνει αποδεκτή  την παραίτηση της. Το σενάριο αυτό συζητείται από τα στελέχη της ΝΔ  τα οποία εμφανίζονται να κατανοούν το επιχείρημα του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο χρόνος δε είναι ο κατάλληλος για να αποπεμφθεί η Λίνα Μενδώνη, γιατί έτσι θα δικαιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ , θεωρούν ωστόσο ότι η υπουργός δημιούργησε μεγάλο θέμα με τους χειρισμούς της στην ΝΔ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X