Αναλύσεις

Η εκδίκηση του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη

Η εκδίκηση του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του ειδικού συνεργάτη

-->

«Πολιτική απάτη » είναι το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ . Αυτό έκανε ξεκάθαρο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης του έδωσε στο περιθώριο της ΔΕΘ  αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και στην  στάση που κράτησε στο Μακεδονικό η ΝΔ,  αλλά και για τα όσα έχει πει ο πρωθυπουργός για την πανδημία , την οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Αιτιολογώντας μάλιστα γιατί χρησιμοποιεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς είπε: «Ο ορισμός της πολιτικής απάτης στοιχειοθετείται. Δεν είναι μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών, ο άνθρωπος δεν είχε διαφωνία και το γνωρίζαμε. Επέλεξε να διαφωνήσει και να διχάσει τον ελληνικό λαό για να κερδίσει λίγες ψήφους. Έλεγε ότι δεν θα συναντήσει ποτέ τον Ζάεφ και τώρα μαθαίνουμε ότι δίνει και μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία. Έταξε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, και ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του ‘19 είχαμε ύφεση.»

Στην πραγματικότητα δηλαδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να κάνει αυτό που έκανε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας εκλογές  λέγοντας «φύγετε είστε ανίκανοι».

Στην συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια στην στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συμφωνία των Πρεσπών  λέγοντας : «Θα ζητήσουμε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για τα Μνημόνια Συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία, προς εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάθε ένας βουλευτής της ΝΔ που θα ψηφίζει «ναι» θα δίνει και μία συγγνώμη. Περιμένουμε 158 συγγνώμες. Για τον διχασμό, τα ψέματα, την εξαπάτηση, την υστερία, τις σφαίρες που έστελναν σε βουλευτές, τους εμπρησμούς έξω από τα σπίτια βουλευτών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να πάρει το «αίμα» του πίσω σε αυτή την ιστορία.

Αναφερόμενος πάντως στο θέμα των εκλογών και στο γιατί δεν ζητάει ο ίδιος προσφυγή στις κάλπες απάντησε ότι «Θα ήταν πολύ ανεύθυνο σε συνθήκες πανδημίας να ζητήσω εκλογές. Αν δεν υπήρχε αυτή η συνθήκη θα είχα ήδη ζητήσει. Δεν το επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία μου και οι αρχές της παράταξης μου. Σε στιγμές κρίσεις δεν θα κάνω αυτά που έκανε ο Μητσοτάκης. Που ήμασταν στην ακμή του ξυραφιού στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και εκείνος ζητούσε εκλογές.

Όταν δεν ξέρεις αν σε μια εβδομάδα τα κρούσματα θα είναι περισσότερα και αν θα αρκούν τα κρεβάτια ΜΕΘ, πώς μπορείς να ζητήσεις εκλογές;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X