Επιλογές

Η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του νερού ξεκίνησε…

Η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του νερού ξεκίνησε…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελικά πρέπει να πειστούμε. Η κυβέρνηση έχει στόχο, ανομολόγητο προς το παρόν, να ιδιωτικοποιήσει το νερό. Και φροντίζει να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα, γιατί με το νερό τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολο. Η μέθοδος και η συνταγή γνωστή. Την είδαμε να ξεδιπλώνεται στη ΔΕΗ. Με την κινδυνολογία για χρεοκοπία της επιχείρησης προχώρησαν σε αύξηση των τιμολογίων και προετοιμάζουν την πώληση των φιλέτων των δικτύων.

Με το νερό όσοι αμφέβαλλαν ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου λειτούργησε ως “λαγός”, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους μετά τις δηλώσεις και της Μαρίας Σπυράκη. Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού μίλησε για το ζήτημα της σπατάλης (τι σύμπτωση ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου), τόνισε την ανάγκη να συντηρηθεί το δίκτυο με επενδύσεις από το δημόσιο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα η Μαρία Σπυράκη είπε: «Ειδικά σε ότι αφορά το νερό, είναι γεγονός ότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος αυτού του φυσικού πόρου. Πού οφείλεται αυτό; Στο ότι δεν συντηρήθηκαν τα δίκτυα. Πέρυσι στη Θεσσαλονίκη είπαμε το νερό νεράκι (…) Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στη συντήρηση των δικτύων και προφανώς στην επανάχρηση του νερού. Αυτό δεν χρειάζεται να συνδυάζεται με ακραίες συμπεριφορές (…) Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε έμφαση στη συντήρηση του δικτύου και είναι απαραίτητο να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό, θα έλεγα επενδύσεις που μπορούν να προέλθουν και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα. Επενδύσεις που θα στηρίξουν το δίκτυο, επενδύσεις για την επανάχρηση, το νερό είναι πόρος και δεν είναι άπειρος πόρος».

Και μάλλον δεν πρόκειται περί σύμπτωσης, αλλά περί σχεδίου που άρχισε να ξεδιπλώνεται. Που σημαίνει ότι η επιχείρησε ιδιωτικοποίησης του νερού ξεκίνησε…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X