Η ΕΡΤ «ξεπέταξε» το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Μας εξέπληξε η «ξεπέτα» της ΕΡΤ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον άλλων πανελλαδικών καναλιών που δεν το κάλυψαν.
Δεν αποτελούσε φαίνεται… μεγάλο γεγονός (όπως κηδείες, γάμους κ.α) για όλους αυτούς, ενώ στην πραγματικότητα ήταν τεράστιο και με την πολιτική του σημασία.
Πάνω από 90.000 ανήλθε ο αριθμός των διαδηλωτών όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (για χίλια πεντακόσια άτομα έκαναν λόγο οι ομιλητές), ενώ εκατοντάδες λεωφορεία μετέφεραν κόσμο από τη Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, αλλά και την Πελοπόννησο στο συλλαλητήριο για να φωνάξουν για την Μακεδονία.
Τα κανάλια θεώρησαν πιο σημαντικό να παίξουν επαναλήψεις, ελληνικές ταινίες και ανούσιες εκπομπές…
Η ΕΡΤ που έχει κανάλι και στην Θεσσαλονίκη την ΕΡΤ3, «απέκρυψε» το συγκεκριμένο συλλαλητήριο, θέλοντας να δείξει την συνέντευξη της περιφερειάρχη Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου (την «έκαψε», στο zapping την «πέτυχα») , αλλά και αγώνα ποδοσφαίρου.
Αρκετοί όμως από αυτούς αναφέρονται στο συλλαλητήριο για να δικαιολογηθούν (δεν περίμεναν να έχει κόσμο) μιλώντας, για εθνικιστικές-χουντικές ομιλίες και για κιτς παρουσίες, ισοπεδώνοντας το ότι υπήρχαν κι αγνοί πατριώτες.

Η ΕΡΤ3 θα μπορούσε να διακόψει το πρόγραμμά της και να δείξει εικόνες από τη συγκέντρωση, μεταφέροντας την είδηση… και όχι μόνο την πυρκαγιά σε κτίριο της κατάληψης «Libertatia» .

Ειδικότερα η ΕΡΤ θα έπρεπε και θα όφειλε να είναι εκεί και να καλύψει το γεγονός κι όχι να το ξεπετάξει χωρίς να του δώσει το χρόνο που του αξίζει με κάποια πλάνα σε προγραμματισμένο δελτίο, όπως έκανα και τα άλλα πανελλαδικά κανάλια (ΣΚΑΙ,ΑΝΤ1,star,Alpha).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ