Media

Η… γνωστή, προκλητική Μενδώνη! Καμιά αυτοκριτική για Λιγνάδη και Ακρόπολη

Η… γνωστή, προκλητική Μενδώνη! Καμιά αυτοκριτική για Λιγνάδη και Ακρόπολη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμα μία φορά, η Λίνα Μενδώνη εμφανίστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής σε ό, τι αφορά το μέγα σκάνδαλο με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και προφυλακισμένο με κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη.

Amber alert! Εξαφανίστηκαν οι βουλευτές της ΝΔ λόγω… κάνναβης!

Η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στον ALPHA, υποστήριξε μάλιστα προκλητικά ότι το κίνημα MeToo ήρθε καθυστερημένα στην Ελλάδα, αφήνοντας εκτός κάδρου όπως κάνει όλο το αυτό το διάστημα τις δικές της ευθύνες και τις προσπάθειες επί της ουσίας συγκάλυψης της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης.

Εντύπωση έκανε και η απάντησή της στο ερώτημα εάν η υπόθεση Λιγνάδη είναι η κορυφή του παγόβουνου, υποστηρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε όταν το θέμα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη.

Η Μενδώνη και το μέγα έργο του ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Όσον αφορά στα έργα στον Ιερό Βράχο που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων η Λίνα Μενδώνη επέμεινε στο αφήγημα περί αναβάθμισης της εικόνας της Ακρόπολης και έδωσε έμφαση στον ανελκυστήρα που χαρακτήρισε πρότυπο και μοναδικό στον κόσμο.

Τορπίλη Παππά σε Μητσοτάκη: Παίρνει τα μεγάλα έργα για να εξυπηρετήσει ημετέρους

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Μανόλης Κορρές, τον οποίο η υπουργός Πολιτισμού επικαλείται για να υποστηρίζει τις εργασίες στην Ακρόπολη, έχει δηλώσει στον τακτικό καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης Μάνο Στεφανίδη, ότι «διαφωνεί με την τοποθέτηση του ανελκυστήρα τόσο αισθητικά όσο και μορφολογικά. Ο ίδιος έχει άλλη πρόταση που δεν πληγώνει τόσο κατάφωρα τον Βράχο».

Κουβέντα ασφαλώς και για τις φθορές από τα έργα «αναβάθμισης» που κατά την πάγια τακτική της η υπουργός Πολιτισμού αναγκάστηκε να παραδεχθεί μετά από τέσσερις ημέρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X