Κατά την προσέλευση της στη Σύνοδο μίλησε για το θέμα που είναι στην κορυφή της ατζέντας, τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η 34χρονη Σάνα Μάριν έγινε στις αρχές του μήνα η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας διαδεχόμενη τον Άντι Ρίνε.

Ο 57χρονος Ρινέ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε στις αρχές Δεκέμβρη μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που χειρίστηκε την απεργία των ταχυδρομείων.

Έτσι οι Σοσιαλδημοκράτες της Φινλανδίας, οι οποίοι ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, εξέλεξαν ως νέα πρωθυπουργό την 34χρονη Σάνα Μάριν, η οποία μέχρι πρότινος ήταν υπουργός Μεταφορών.

Η Μαρίν γεννήθηκε στo Ελσίνκι στις 16 Νοεμβρίου του 1985, μεγάλωσε στην πόλη Πίρκαλα και πλέον ζει κοντά στην πόλη Τάμπερε μαζί με το σύζυγό ττης και την ενός έτους κόρη της, Έμα.

Αφού ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2004, η Μαρίν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοικητική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, το 2017.

Σχετική εικόνα

Η διατριβή της με τίτλο «Φινλανδία, χώρα των δημάρχων», εξέτασε τη διαδικασία επαγγελματισμού της πολιτικής ηγεσίας στις φινλανδικές πόλεις.

Ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το 2006. Το 2015 εξελέγη στο Κοινοβούλιο, όπου υπήρξε μέλος της Μεγάλης Επιτροπής, της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε, στο οποίο προήδρευσε από το 2013 έως το 2017.

To 2014 εξελέγη ως δεύτερη αναπληρώτρια ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και από το 2017 υπηρετούσε ως πρώτη αναπληρώτρια ηγέτης του Κόμματος.

Δείτε ακόμη:

Αγγελής για Novartis: Τα έγγραφα του FBI δεν ανέφεραν πολιτικά πρόσωπα