Ο Προβοκάτορας

Η ηλίθια κυβερνητική προπαγάνδα για τις γαλλικές φρεγάτες και τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Η ηλίθια κυβερνητική προπαγάνδα για τις γαλλικές φρεγάτες και τα αναδρομικά των συνταξιούχων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει με τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές. Στο μυαλό τους ή θεωρούν εμάς βλάκες και φανατικούς καταναλωτές σανού ή θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ έξυπνους και ικανούς να μας σερβίρουν κάθε αβελτηρία κι εμείς να την αποδεχόμστε ως προϊόν ευφυών εγκεφάλων.

Τελευταίο κατόρθωμα η σύνδεση των αναδρομικών των  συντάξεων με την αγορά φρεγατών για το πολεμικό ναυτικό. Ενώ η συμφωνία με τη Γαλλία ήταν αρκετά προχωρημένη, οι φωστήρες της Ελληνικής κυβέρνησης έκαναν στροφή προς τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να δικαιολογήσουν την υποχώρηση τους ύστερα από την πίεση της Μέρκελ και των Αμερικανών, μας λένε ότι μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά δεν μπορούμε να αγοράσουμε τις γαλλικές φρεγάτες γιατί είναι ακριβές.

θα μπορούσε να εκλάβει κάνεις ως σωστή και δικαιολογημένη την επιχειρηματολογία τους. Ομως η φαιδρότητα τους αποκαλύπτεται όταν συλλογιστούμε πως το ποσό για τα αναδρομικά των συντάξεων ήταν γνωστό από το περασμένο φθινόπωρο μετά την έκδοση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως όταν διαπραγματεύονταν με τους Γάλλους ήξεραν ποιο θα είναι το ύψος των αναδρομικών που θα κληθούν να δώσουν στους συνταξιούχους. Συνεπώς το επιχείρημα όχι μόνο δεν ευσταθεί αλλά θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ακόμα και επιχείρημα παιδικού μυαλού. Μας το σερβίρουν όμως γιατί νομίζουν ότι ακόμα και με τέτοια ηλίθια επιχειρήματα μπορούν να μας πείσουν. Και αυτό μας προσβάλλει βάναυσα, μας εξοργίζει.

Ο eretikos.gr έχει αποκαλύψει με δημοσίευμα του ότι η στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις γαλλικές φρεγάτες οφείλεται αποκλειστικά στην πίεση που ασκούν οι Αμερικάνοι και η Μέρκελ. Και δείτε τη μεγάλη αντίφαση. Η Μέρκελ μας πιέζει να υποχωρήσουμε στους Τούρκους και να συμβιβαστούμε. Ο Μακρόν μας στηρίζει. Παρά ταύτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά την αγκαλιά της Μέρκελ παρά τη συμμαχία με τον Μακρόν.

Και αυτό επιχειρείται να αιτιολογηθεί με επιχειρήματα του τύπου φρεγάτες ή αναδρομικά των συνταξιούχων, δύο δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη.

Προπαγανδιστές της πεντάρας επιτέλους σταματήστε να μας σερβίρετε πολύ φθηνό σανό. Βρείτε κάποια επιχειρήματα που δεν προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.

Ο Προβοκάτορας

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X