Η Μάγια Τσόκλη για τον καρκίνο του μαστού… και τις καρδούλες στο Facebook

Μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η γνωστή δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, η οποία το 2012 είχε δημοσιοποιήσει τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού σχολίασε την τελευταία «κινητοποίηση» μέσω μηνυμάτων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που καλεί τις γυναίκες να ανεβάσουν μια καρδούλα στον τοίχο τους για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

  • Το μήνυμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook, και το οποίο αποστέλλεται από γυναίκα σε άλλες γυναίκες και με αυτό τις καλούν να ανεβάσουν ένα ποστ στο προφίλ τους με μια κόκκινη καρδιά ως συμβολική κίνηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, αναφέρει:

«Γειά σου αγαπητή μου. Μπορείς να βάλεις μια καρδιά στον τοίχο στο προφίλ σου, μόνο μια καρδιά χωρίς σχόλια και έπειτα να το στείλεις σε όλες τις γυναίκες από τις επαφές σου; Αυτό αφορά όλες τις γυναίκες καθώς ξεκινάει αύριο η εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του στήθους![…] »
💗

Η Μάγια Τσόκλη σχολίασε αυτή τη δράση αναφέροντας: «Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού δεν θέλει καρδούλες! Μαστογραφία θέλει!» τόνισε.

«Είχα καρκίνο στο στήθος. Όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες, εγχειρίστηκα, έκανα χημειοθεραπείες, συνεχίζω να παίρνω φάρμακα», είχε δηλώσει η Μάγια Τσόκλη. Σε συνέντευξή της, η δημοσιογράφος είχε αποκάλυψε πως: «Φαίνεται ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει καταλυτικά την υγεία. Έτσι, θεωρώ ότι η μεγάλη στενοχώρια από την εμπειρία μου με την πολιτική επίσπευσε, αν μη τι άλλο, την εξέλιξη της νόσου. Όμως, δεν ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό μου»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ