Πολιτική

Η Μενδώνη ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Η Μενδώνη ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο 2021 αναμένεται να παραδοθεί και να λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επισκέπτεται τα Χανιά.

Η κ Μενδώνη ξεναγήθηκε το πρωί στους χώρους του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στους δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι το υπουργείο θα συνεργαστεί και θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες του δήμου για την ανάδειξη υποδομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό.
Αναφερόμενη ειδικότερα στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων τόνισε: «Ο στόχος μας είναι να ανοίξει και να αποδοθεί το νωρίτερο δυνατόν.

Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας είναι για την άνοιξη του 2021.

Θα προσπαθήσουμε, εξαρτάται βεβαίως από τους διάφορους διαγωνισμούς που πρέπει να γίνουν μέσα στα πλαίσια του ενταγμένου από την Περιφέρεια έργου, μήπως φέρομε λίγο πιο μπροστά τον χρόνο και τον Ιανουάριο του 2021 το μουσείο να μπορέσει να λειτουργήσει».
Στις δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στο θέμα της αποκατάστασης των Ενετικών Νεωρίων στην παλιά πόλη των Χανίων που θα δρομολογηθεί μέσα από προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουν το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια, ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο.

Όπως επεσήμανε, «για τα Νεώρια είπαμε, ότι πολύ γρήγορα μέσα στον επόμενο μήνα, ενάμιση το πολύ, θα μπορέσει να υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία ώστε από τις μελέτες που θα εκπονηθούν από το Πολυτεχνείο που είναι ο επιστημονικός συμβαλλόμενος να καταλήξουμε στον οδικό χάρτη για την χρήση των Νεωρίων».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της αποκατάστασης κατολίσθησης σε δύο σημεία του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου η κ Μενδώνη δήλωσε.

«Η εφορεία αρχαιοτήτων Χανίων έχει τον προγραμματισμό της, προφανώς τα μνημεία που έχουν υποστεί ζημιές πρέπει να αποκατασταθούν και θα αποκατασταθούν».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης χαρακτήρισε την συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού ιδιαιτέρως εποικοδομητική.
« Θέσαμε τις προτεραιότητες και τον σχεδιασμό μας στην κ υπουργό και αυτά που ακούσαμε είναι άκρως ενθαρρυντικά .

Υπάρχουν τα έργα και οι προτεραιότητες αιχμής και μέσα σε αυτά μπορώ να αναφέρω κυρίαρχα, το ζήτημα της ολοκλήρωσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων, που είναι έργο υπερτοπικής αναφοράς ενώ ένα ακόμα ζήτημα αιχμής είναι αυτό της ανάδειξης και της χρήσης των Νεωρίων».

Κατά τη συνάντηση του με την κ. Μενδώνη ο δήμαρχος Χανίων έθεσε ακόμα το θέμα των απαλλοτριώσεων για την ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος των Χανίων.
Κατά την πρωινή παρουσία της στα Χανιά η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε ακόμα το Μουσείο Τυπογραφίας ενώ αργά το απόγευμα , θα εγκαινιάσει το Μουσείο – Στρατηγείο της επανάστασης του Θερίσου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X