Οι περιπέτειες με τη Βουγιουκλάκη στην τανία η Αλίκη στο ναυτικό (pics)

Μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες μέχρι σήμερα είναι “η Αλίκη στο Ναυτικό”, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου. Ήταν η πρώτη ταινία στην οποία δόθηκε άδεια από το Υπουργείο να επιτραπεί σε γυναίκα να ανέβει σε πολεμικό πλοίο. Η είδηση αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε και κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την έναρξη των γυρισμάτων, που έγιναν στον Πόρο.

        Από την αρχή που ξεκίνησαν τα γυρίσματα παρουσιάστηκαν διάφορα απρόοπτα. Την πρώτη μέρα αρρώστησε η Αλίκη, μετά έπαθε αλλεργία ο Παπαμιχαήλ και στη συνέχεια στη βίλα που έμενε το πρωταγωνιστικό ζευγάρι κόπηκε το ρεύμα με αποτέλεσμα οι ηθοποιοί να χρησιμοποιούν πρωτόγονα μέσα για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

        Σύμφωνα με δημοσίευμα της εποχής, η Αλίκη συνήθιζε μετά το τέλος των γυρισμάτων, αργά το βράδυ να κάνει μπάνιο στην θάλασσα και μάλιστα είχε τόσο ενθουσιαστεί με τη διαμονή της στον Πόρο που αγόρασε ένα κότερο που το ονόμασε “Ντεζιρέ”, αντί χιλίων λιρών.

       Όπως πάντα η Αλίκη με τις παραξενιές της για άλλη μια φορά δημιούργησε πρόβλημα, αρνούμενη να παίξει επειδή μάλωσε με τον Σακελλάριο και το γύρισμα της ταινίας σταμάτησε για ένα μήνα. Αφού ο Σακελλάριος την απείλησε ότι η ταινία θα γυριστεί χωρίς αυτήν και μετά από  παρέμβαση του Φίνου ξεκίνησαν και πάλι τα γυρίσματα.

       “Έτσι όπως πάμε θα φάει η φακή το λάδι…”Αυτό έλεγε κάθε φορά ο Φίνος όταν του έφερναν να έγκρίνει τα έξοδα των ταινιών.Επειδή το κόστος της συγκεκριμένης ταινίας είχε φθάσει πολύ ψηλά, όταν ο Αλέκος Σακελλάριος του ζήτησε να προσλάβουν εκατό κομπάρσους για να λάβουν μέρος  στην παρέλαση των δοκίμων στο τέλος της ταινίας, αρνήθηκε.Γι΄αυτό ο Σακελλάριος αναγκάστηκε να κάνει το εξής τρικ: μπροστά από την κινηματογραφική μηχανή παρήλαυναν δεκαέξι δόκιμοι, οι οποίοι όταν χανόντουσαν από την οπτική γωνία, τρέχανε πίσω από την μηχανή και ξαναπαρήλαυναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ