Οι περιπέτειες του Γιάννη Μπουτάρη…

Μπορεί τον Γιάννη Μπουτάρη να μην τον αγαπάς, να μην τον συμπαθής, να μην τον θέλεις για φίλο. Δεν μπορείς, όμως, να αρνηθείς ότι πρόκειται για ένα ανατρεπτική, eretiko, ίσως και εξ΄  αυτούς του λόγου απρόβλεπτο άτομο. Είναι τέλος πάντως, εκτός κανόνων, συντεταγμένων και μήκους κύματος του καθημερινού νεοέλληνα, και του πολιτικού που ασχολείται με τα κοινά.

Πιστός λοιπόν στην εικόνα του, αλλά και την προσωπικότητά του (είναι το πλέον σημαντικό γιατί είναι αυθόρμητος και όχι προϊόν πολιτικού μάρκετινγκ) πήγε κόντρα στο ρεύμα, ιδίως το βορειοελλαδίτικο. Τάχτηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας για το όνομα των Σκοπίων και με χρήση του όρου «Μακεδονία».

Διευκρινίσεις Μπουτάρη: Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης»

Αυτή τη φορά έκανε ένα βήμα παραπάνω. Υποστηρίζει την αλλαγή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης από «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης».

Μόνο, που αυτή τη φορά ο Γιάννης Μπουτάρης δεν υπολόγισε ότι δεν θα έχει απέναντί του μόνο τους σημερινούς…μακεδονομάχους, αλλά προπαντός τους οπαδούς (όχι φιλάθλους) του ΠΑΟΚ. Κι΄ αυτοί μάλλον είναι πιο δύσκολος αντίπαλος και μπορεί να τον βάλουν σε νέες περιπέτειες.

Πάντως, ο eretikos.gr τάσσεται με τον Γιάννη Μπουτάρη. Το λέει εξάλλου το όνομά του. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τί αξία έχει μία ζωή χυλός, προβλέψιμη και ρουτινιάρικη, χωρίς περιπέτειες. Αυτές είναι το αλάτι της ζωής. Ε, Γιάννη Μπουτάρη;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ