Οι θαλασσιές οι χάντρες: Το παρασκήνιο για το χαστούκι του Γεωργίτση στη Λάσκαρη (pics)

Με φόντο την νυχτερινή Πλάκα του 1967 γυρίστηκε το επιτυχημένο λαϊκό μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη “Οι θαλασσιές οι χάντρες”, με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Ζωή Λάσκαρη και Φαίδωνα Γεωργίτση.

   Επειδή η ταινία έκανε μεγάλη επιτυχία ο Φίνος αποφάσισε να την στείλει στο Φεστιβάλ των Καννών, χωρίς να συμμετέχει όμως στο διαγωνιστικό μέρος. Όλη η ταινία ήταν ντουπλαρισμένη στα γαλλικά, όπως συνέβαινε εκείνη την εποχή, για όλες τις ταινίες που δεν “μιλούσαν” τις διεθνείς γλώσσες. Στην παρουσίαση της ταινίας παραβρέθηκε και η Ζωή Λάσκαρη, η οποία με το αποκαλυπτικό διχτυωτό φόρεμα της γοήτευσε τους Γάλλους, ενώ η  συντηρητική Ελλάδα της δεκαετίας του ΄60, θεώρησε προκλητική  την εμφάνιση και την κριτίκαρε αρνητικά.

     Όπως έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του ο Γεωργίτσης, από την πρώτη στιγμή που είδε την Λάσκαρη θαμπώθηκε από την ομορφιά της και δεν μπορούσε να πάρει το βλέμμα του από πάνω της. ‘Οταν λοιπόν έπαιζαν μαζί, του άρεσε τόσο να βρίσκεται κοντά της που προσπαθούσε οι ερωτικές σκηνές να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια για να έχει την δυνατότητα να την φιλάει για πιο πολλή ώρα.

     ‘Ενα από τα πιο γνωστά χαστούκια του ελληνικού κινηματογράφου είναι αυτό του Γεωργίτση στην Λάσκαρη στην ταινία  “Οι θαλασσιές οι χάντρες”. Ο Γιάννης Δαλιανίδης είχε ζητήσει από τον Γεωργίτση το χαστούκι να είναι πραγματικό και δυνατό για να αντιδράσει αυθόρμητα η  Λάσκαρη.

     Γι΄αυτό μετά το χαστούκι, πριν προλάβει η Ζωή να διαμαρτυρηθεί στον Γεωργίτση, μπήκε στη μέση ο Δαλιανίδης και της εξήγησε ότι ήταν δική του ιδέα.

     Στην ταινία έπαιζαν σε χαρακτηριστικούς κωμικούς ρόλους η Μάρθα Καραγιάννη και ο Κώστας Βουτσάς.

     Όπως πολλές φορές είχε πει η Ζωή Λάσκαρη “Οι θαλασσιές οι χάντρες” ήταν η αγαπημένη της ταινία.

  

 

    

 

        

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ