Διεθνή

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες σε αεροπορική βάση

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες σε αεροπορική βάση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες έπληξαν την αεροπορική βάση Ain al-Asad στο Ιράκ, δήλωσε ο στρατός της χώρας την Τρίτη.

Η επίθεση δεν τραυμάτισε ή κόστισε τη ζωή σε κάποιο άτομο, αναφέρει η ίδια δήλωση, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η βάση, που βρίσκεται στο δυτικό Ιράκ, φιλοξενεί τις ΗΠΑ και άλλες διεθνείς δυνάμεις.

Τη Δευτέρα, μια ακόμη βάση στο Ιράκ όπου σταθμεύουν στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ, δέχτηκε επίθεση, η οποία δεν είχε ως αποτέλεσμα απώλειες ή ζημιές.

Πυραυλική επίθεση δέχθηκε και στις 23/04 η αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, ένας πύραυλος έπεσε κοντά στον διάδρομο της βάσης.

Η Ρωσία βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συζήτησης του επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν τη συμφωνία Ρωσίας και Ιράν στο περιθώριο της υπουργικής G7 στο Λονδίνο την Τρίτη.

«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος Μπορέλ και ο υπουργός Μπλίνκεν μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στις τρέχουσες συζητήσεις σχετικά με το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) – την πυρηνική συμφωνία του Ιράν – ενόψει της πιθανής επιστροφής των Ηνωμένων Πολιτειών στο JCPOA και πώς θα διασφαλιστεί η πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή του JCPOA » ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ για τις εξωτερικές σχέσεις. «

«Συζήτησαν επίσης τις σχέσεις με τη Ρωσία υπό το πρίσμα της πρόσφατης στρατιωτικής συσσώρευσης της Ρωσίας στην Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία, την υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι και τις ενέργειες της Ρωσίας κατά των κρατών μελών της ΕΕ και τις κυρώσεις κατά πολιτών της ΕΕ» προσθέτει η ίδια δήλωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X