Ηράκλειο: Περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. με ποδήλατα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει ένστολους αστυνομικούς να κινούνται με τα περιπολικά, με τις μοτοσικλέτες, αλλά και με τα πόδια, κάνοντας περιπολίες, εντός εκτός και περιμετρικά της πόλης, αλλά σύντομα θα βλέπουμε αστυνομικούς να κινούνται στο Ηράκλειο και… με ποδήλατα!

Σίγουρα μία τέτοια εικόνα αστυνομικών να κυκλοφορούν με ποδήλατα είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Κρήτης και να μας παραπέμπει σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, αποτελεί όμως ειλημμένη απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου και πρόκειται να υλοποιηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Η νέα αυτή ομάδα θα απαρτίζεται από συνολικά έξι αστυνομικούς, οι οποίοι ένστολοι, θα κυκλοφορούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους του Ηρακλείου, προκειμένου να διευκολύνουν ως το επί το πλείστον τους ξένους επισκέπτες του νησιού.

Οι αστυνομικοί που θα αποτελούν την ομάδα αυτή έχουν ήδη επιλεγεί και τα κριτήρια επιλογής τους αφορούσαν άδεια ικανότητας οδήγησης μοτοποδηλάτου, αλλά και καλή γνώση μία τουλάχιστον ξένης γλώσσας.

Ωστόσο οι ενστάσεις του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου της αστυνομίας έγκειται στο γεγονός ότι δεν έγινε άφιξη καινούργιων ατόμων για την υπηρεσία αυτή, αλλά επιλέχθηκαν από διάφορες υπηρεσίες του Ηρακλείου, στις οποίες υπήρχαν είδη ελλείψεις αστυνομικών, με αυξημένες ανάγκες, υποστελεχωμένες.

“Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς βρισκόμαστε σε αναμονή των ποδηλάτων. Οι αστυνομικοί που θα απαρτίζουν την ομάδα, απορροφήθηκαν από ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες, που έχουν αυξημένες ανάγκες, που και τώρα προσπαθούν να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είμαστε αντίθετοι σε μια προσπάθεια προώθησης του τουρισμού, αλλά υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Δεν υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός από την αρχή του χρόνου, ώστε να υπάρξει μία προετοιμασία, αλλά ξαφνικά μας ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να γίνει αυτή η ομάδα” επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης.

Επίσης άλλο ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί είναι κατά ποσό το Ηράκλειο είναι μία πόλη που μπορεί να υποστηρίξει μία τέτοια υπηρεσία, αφού δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, καθώς όπως είναι γνωστό τους ποδηλάτες διέπει ένας συγκεκριμένος κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

“Στο μεταξύ άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει είναι ότι στο Ηράκλειο δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την υλοποίηση μία τέτοιας απόφασης.

Και η ανησυχία η δική μας είναι για την ασφάλεια των αστυνομικών της ομάδας αυτής, μη τυχόν και συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα” τονίζει ο κ. Πικράκης.

Πηγή: cretapost.gr

Κατάσχεση στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο για ακάλυπτες επιταγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ