Ισχυρό ράλι στα ελληνικά ομόλογα μετά την συμφωνία για το χρέος!

αύξηση του κατώτατου μισθού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Έντονη είναι η αντίδραση στα ελληνικά ομόλογα μετά την συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος. Οι επενδυτές έχουν πλέον την ορατότητα που ζητούσαν εδώ και καιρό σε σχέση με τα ελληνικά assets αλλά και την διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Η εικόνα στα ομόλογα

Η 10ετής επιμήκυνση και περίοδος χάριτος φαίνεται πως ξεκλειδώνει τις διαθέσεις των ξένων χαρτοφυλακίων στέλνοντας σε δυναμικό ράλι τους ελληνικούς τίτλους δίνοντάς τους έτσι την ανάσα που χρειαζόντουσαν εδώ και καιρό, ενώ ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 4,108% με πτώση της τάξης του 4,64% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου, ενώ ακόμα πιο έντονο είναι το ράλι στα 5ετή με πτώση της απόδοσης στο 3,183% και κατά 9,16%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου επίσης.

Πανηγυρίζει το Χρηματιστήριο! Εκρηκτικό ξεκίνημα μετά την συμφωνία του Eurogroup!

Οι αναλυτές σημειώνουν από την στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία για το ελληνικό χρέος ότι «ξεκλειδώνει» την επενδυτική διάθεση για τους ελληνικούς 10ετείς τίτλους καθώς πλέον μειώνεται το ρίσκο για αυτά τα assets και αυτό σε συνδυασμό με την στενή εποπτεία από τους θεσμούς απέναντι στην Ελλάδα, προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση για τις επιπτώσεις πιθανών κραδασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ