Κοινωνία

Ισθμός της Κορίνθου: Μεγάλη ανησυχία από τη μεγάλη κατολίσθηση (vid)

Ισθμός της Κορίνθου: Μεγάλη ανησυχία από τη μεγάλη κατολίσθηση (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι εικόνες από τη νέα μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στον Ισθμό της Κορίνθου. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι πρωτοφανές, η διώρυγα παραμένει κλειστή αλλά παραμένει ακόμα άγνωστο πότε οι καταστροφές θα αποκατασταθούν και θα ανοίξει ξανά. Η καταστροφή είναι μεγάλη και σε οικονομικό επίπεδο καθώς πολλά είναι τα τουριστικά και εμπορικά πλοία που υπό κανονικές συνθήκες διέρχονται καθημερινά από τον Ισθμό. Ο αριθμός υπολογίζεται σε 15.000 πλοία τον χρόνο.

-->

Σημειώνεται πως η κατολίσθηση στον Ισθμό σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες, οι εργασίες συνεχίζονται ακόμα αλλά ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι κατολισθήσεις, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους ειδικούς τόσο για την αντιστήριξη οσο και την διάνοιξη του.

Η ομάδα Up Stories μέσω drones, κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τον Ισθμό , στις οποίες φαίνονται ξεκάθαρα οι καταστροφές από την κατολίσθηση. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι πρωτοφανές και χαρακτηριστικό του μεγέθους της είναι πως η μια από τις δύο βάσεις της μεγάλης σιδερένιας πεζογέφυρας που δεσπόζει στην περιοχή κυριολεκτικά αιωρείται στο κενό καθώς το έδαφος κάτω από αυτή έχει υποχωρήσει.

Κορονοϊός: Συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca η θρόμβωση του 35χρονου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X